США планує надати Україні зброю та посилити санкції проти РФ протягом двох-трьох місяців.

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

Про це повідомив екс-посол США в Україні Джон Гербст, передають ЗМІ.

Гербст вважає, що буквально через два-три місяці Америка може надати Україні зброю та оголосити про введення нових санкцій проти РФ.

"Думаю, протягом найближчих восьми-десяти, максимум – дванадцяти тижнів з’явиться ця набагато сильніша відповідь США. І, окрім санкцій, це буде військова допомога Україні", – повідомив Гербст.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За словами колишнього посла, останні події надають США достатньо аргументів для того, аби надати Україні протикорабельні ракети, патрульні кораблі та інше військове обладнання.

Військові навчання НАТО
Військові навчання НАТО

Зараз у США достатньо потужних ракет Гарпун, аби надати їх найближчим часом. Екс-посол не виключає, що Україні можуть передати й більш сучасне озброєння.

Гербст резюмував, що найбільш доцільним буде обмеження проти найбільшого російського банку або заборону на вхід в американські порти російським суднам.

Російський флот
Російський флот

Нагадаємо, посол США в Україні Марі Йованович сказала, що її вимоги країни до Росії, які пов'язані з конфліктом на Донбасі, є принциповою позицією Вашингтона.

Марі Йовановіч
Марі Йовановіч

Вона дала відповідь на питання, що їй найбільше сподобалося в Україні. Йованович підкреслює:

"Країні треба закінчення війни. І я скажу, що мені не подобається в Україні. Це коли Росія продовжує воювати проти України на Донбасі. Це неправильно, що страждає цивільне населення".

Як повідомляв раніше Знай.ua, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко назвав кілька дієвих кроків, які допоможуть Україні прийти до миру, і які зупинять агресію РФ.

Саміт ООН
Саміт ООН

Країні необхідно зміцнювати міжнародну коаліцію, щоб протистояти Росії. Також необхідно посилювати санкції і зміцнювати оборону. Ці дії дозволять прискорити досягнення миру.

Також Знай.ua писав про те, що влада британського міста Солсбері розкритикувала ідею російських пропагандистів RT, які надсилають шоколадну модель собору міста в якості новорічного подарунку.