Влада британського міста Солсбері розкритикувала ідею російських пропагандистів RT, які надсилають шоколадну модель собору міста в якості новорічного подарунку.

Про це повідомляє ВВС.

У свою чергу у російському телеканалі розповіли, що їстівний подарунок відображає одну з найбільших історій року", через що його відправили багатьом отримувачам у галузі мас-медіа і не тільки.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Відомо, що у березні поточного року саме у Солсбері отруїли колишньго російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку.

"Це дивна поведінка, але цього слід було очікувати", - сказав депутат парламенту з Солсбері Джон Глен.

Варто додати, що представниця міської влади Солсбері Джо Брум також прокоментувала неоднозначний подарунок скандального російського телеканалу.

"Шкода, що хтось вважає, що це нормально, і це є неповагою до тих, кого торкнувся цей інцидент", - сказала вона.

Крім відзначається, що зображдення новорічного подарку від пропаганлистів опуболікував телеканал "Дождь".

"Дождь" подякував за подарунок, запросивши колег: "Приходьте на чай, ми самі боїмося його їсти".

Разом з тим варто відзначити, що Росія і Великобританія домовилися про відновлення дипломатичних відносин, зіпсованих після отруєння Росією екс-ополоника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері. Тепер посли країни-агресора повернуться до Великобританії.

У всякому разі, таку заяву зробив посол РФ у Великобританії Олександр Яковенко. Він зазначив, що повернення послів буде відбуватися не відразу, а поступово. Заяву посла, правдивість якого, на жаль, не вдалося перевірити, прозвучало в ефірі пропагандистського телеканалу.

"У нас досягнута принципова домовленість про те, що десь в січні місяці дипломатичний склад буде відновлюватися як в Москві, так і в Лондоні. Не впевнений в повернення до роботи всіх співробітників. Але впевнений, що половина посольства буде відновлена".

Нагадаємо, в березні 2018 року влада Великобританії вислали 23 російських дипломатів, оголосивши їх персонами нон грата. Росія відповіла тим ж. Лондон прийняв безпрецедентне рішення в згідно з отруєнням у Солсбері колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Проти них було використано заборонений отруйна речовина "Новачок".

Нагадаємо, Великобританія і Польща знайшли спосіб розібратися з Росією.

Як повідомляв "Знай.ua", США ввели санкції щодо "Петрова" і "Боширова".

Також "Знай.ua" писав, що Скотланд-Ярд показав нові кадри з Чепігою та Мишкіним.

Петров і Бошіров: про які нестиковки в інтерв'ю пишуть німецькі ЗМІ - DW Новини