Володимир Зеленський може стати важливим конкурентом для Петра Порошенка, адже шоумен має всі шанси отримати друге місце на виборах президента, відповідно, вибивши звідти чинного гаранта.

Зеленський може не стільки сплутати всі карти, як методи виборчої кампанії. Про це розповів політичний експерт Андрій Вігірінський в інтерв'ю 24 каналу.

Виборча кампанія Зеленського може принести багато сюрпризів, переконаний політолог. Один з таких елементів українці вже побачили - оголошення Зеленським про намір балотуватися в президенти за кілька хвилин до Нового року, тоді, коли мало прозвучати традиційне звернення президента Порошенка до українців.

"Найбільш рейтингове шоу на Новий рік – "Квартал 95". І тому оголошення Зеленським про намір балотуватися в президенти замість привітання Порошенка зроблено усвідомлено. Переважна кількість жартів новорічного шоу стосувалася саме того, що Петро Порошенко у своєму вітанні назвав, як свої досягнення. Це політтехнологія. І, звичайно, реакція українців на вітання Порошенка була не дуже серйозна. Спрацьовано на випередження",– вважає Андрій Вігірінський.

Як зауважує експерт, методи виборчої кампанії Зеленського відрізнятимуться від звичних. Зокрема, це показ нового сезону відомого серіалу, який однозначно подивляться мільйони.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Водночас, на думку Вігірінського, навряд чи Зеленський піде на політичні ток-шоу. Швидше за все, він працюватиме безпосередньо з виборцями в різних регіонах.

"Зеленський має один вагомий бекграунд – стовідсоткова пізнаваність і низький антирейтинг. Він збирається працювати з тою аудиторією, яка не визначилася з вибором або не планувала йти на вибори, за принципом: Схід-Захід. Він уже закликав усіх прийти і проголосувати у будь-якому випадку. А підвищення явки на виборах – це розмивання цінності голосу, зокрема, для Порошенка. Сюрпризів буде чимало. Вже є – те ж новорічне звернення. Це стало предметом обговорення на кілька днів",- зазначає Вігірінський.

Політолог також додає: Зеленський відкрито демонструє неповагу до Порошенка. І це імпонує тим українцям, хто за жодних умов не хоче голосувати за Порошенка. Він працює з тими, хто органічно не сприймає Порошенка.

Нагадаємо, в ніч із 31 грудня на 1 січня лідер Студії "Квартал 95" Володимир Зеленський офіційно заявив, що збирається йти в президенти.
Заяву шоумена демонстрували на телеканалі 1+1 замість традиційного звернення Президента України.

Як повідомляв портал Знай.ua, звернення гумориста "Кварталу 95" Володимира Зеленського до українців, де він заявив, що все таки йде у президенти, викликало величезний резонанс у мережі.

Також Знай.ua писав, студія "Квартал 95" в новорічну ніч показала пародію на щорічне звернення президента України Петра Порошенка до країни.