Український журналіст Іван Яковина проаналізував імовірність перемоги шоумена Володимира Зеленського у президентських виборах.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Про це пишуть ЗМІ, посилаючись на коментарі журналіста.

Яковина відзначає, що в усьому світі в останні кілька років визначення кандидата "клоуном" - це майже запорука успіху його виборчої кампанії.

"Трамп, Дутерте, Босонару, Сальвини - все звідти. Навіть улюблений багатьма Макрон в першу чергу - прекрасний шоумен", - каже журналіст.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Експерт пояснює це тим, що в демократіях лідерів зараз вибирають надмірно широкі народні маси - люди, дуже розпещені увагою до себе. Найкрутіші корпорації планети платять космічні гроші, аби тільки захопити і розважити покупця, переконавши його купити свій продукт або послугу.

Тому абсолютно природно, що для цього артисти годяться набагато краще, ніж сухі і зважені політики з бізнесменами. У великій політиці для успіху бути шоуменом вже не погано, а, навпаки, просто необхідно. Інакше ти не виграєш конкуренцію за увагу виборця.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Журналіст приводить переконливі приклади - Трамп, скажімо, став відомий світові не як політик, а як скандальний телеведучий.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

В рамках передачі про Голобородько менеджери Зеленського могли відпрацювати купу самих різних технологічних прийомів, протестувати їх на живий публіці, виміряти її реакцію і відгук.

"Я впевнений, що ідея видати його в ефір замість Порошенко в новорічну ніч, повністю перебивши порядку гаранта, - не остання "фішка" кампанії", - каже експерт.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Не важко передбачити, що нові виступи Зеленського будуть страшно обурювати навколополітичних болотце, масово підриваючи пукає, викликаючи скрегіт зубовний і вимоги "вибачитися і покаятися".

"Трамп, скажімо, складав про опонентів дикі історії, що не мають відношення до реальності, він говорив речі, які викликали острах у всій американській політоти. І нічого - народ із захопленням це все приймав", - розповідає журналіст.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

"Зеленський буде діяти приблизно так само. Ну, скажімо, він оголосить, що обміняє всіх депутатів на Сенцова. Якщо він буде постійно бомбити виборця такими промовами, уникаючи будь-яких нудних розмов про свою програму, команді або конкретні плани на майбутнє, він обов'язково стане президентом", - резюмує експерт.

Нагадаємо, в ніч з 31 грудня на 1 січня артист 95 кварталу Володимир Зеленський у новорічному привітанні повідомив, що буде балотуватися в президенти України.

Як повідомляв раніше Знай.ua, шоумен і комік Володимир Зеленський зібрався балотуватися в президенти.

Також Знай.ua писав про те, що Володимир Зеленський вкрай рідко з'являється на публіці зі своєю другою половинкою.