Якщо б вибори у Верховну Раду України почали проходити прямо зараз, то українці найбільше віддали б перевагу 8 партіям.

Передає Хвиля.

В Раду змогли пройти б такі партії: ”Батьківщина” (13,1% серед усіх опитаних; 19% серед тих, хто визначився і планує голосувати),”Слуга народу” (10,2%, 14,8% визначилися),”Громадянська позиція” (8,1% всіх, 11,7% визначилися),”Опозиційна платформа – За життя” (7,8%, 11,3 визначився), Блок Петра Порошенка ”Солідарність” (7,5%, 10,9% визначилися), Радикальна партія Олега Ляшка (5,8%, 8,4% визначилися).

Як заявляють соціологи, ”Самопоміч” також має шанси потрапити в парламент (5,3% від тих, хто визначився, 3,7% від усіх), а також партія”Наші” (5% визначилися, 3,4% усіх).

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Інші партії не змогли б подолати бар'єр у 5%

За ”Опозиційний блок” і ”Кріп” віддали б голос за 1,8% усіх опитаних (2,7% від визначився), за ”Свободу” – 1% від усіх (1,5% від тих, хто визначився).

За даними опитування, 76,1% українських громадян точно або швидше готові прийти на виборчі дільниці на виборах у парламент, 18,2% точно або швидше не голосуватимуть, 5,7% важко відповісти.

У дослідженні опитали 2045 респондентів. Воно проводилося на всій території країни, крім окупованих територій Донецької і Луганської областей та АР Крим. Похибка не більше 2,2%.

Нагадаємо, Опозиційний блок зажадав скасування дискримінаційного рішення ЦВК

Центральна виборча комісія ліквідувала всі виборчі дільниці в Російській Федерації, позбавивши права голосу близько трьох мільйонів українських громадян, які проживають там. Партія Опозиційний блок вимагає скасувати це рішення Центральної виборчої комісії та припинити зловживання навколо виборів.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" ЦВК дала старт президентської кампанії: з Новим роком

В Україні 31 грудня 2018 року розпочнеться президентскаяпередвиборна кампанія.

План проведення та порядок контролю за виборчими фондами кандидатів затвердила Центральна виборча комісія. Рішення комісія прийняла на засіданні 20 грудня, йдеться на їх офіційному сайті.

Також "Знай.ua" писав про те, що ЦВК ліквідувала виборчі дільниці в Росії