Процедура вручення Томосу митрополиту Єпіфанія має величезне значення для України, тому очевидно, що путінські журналісти сунулися в Стамбул для чергових мерзенних і брехливих сюжетів.

Як повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на своїй сторінці в Twitter: "Під час церемонії в храмі Св.Георгія коментарів традиційно нахабно домагався Перший канал. Питали, чи означає Томос втрату незалежності України. Досить примітивна провокація, а може, "духовні скріпи" в головах. Вирішив не втрачати сил і часу, все одно не покажуть або перебрешуть".

Весь процес надання Україні Томосу почався в суботу, 5 січня, з загального богослужіння Вселенського патріарха Варфоломія і предстоятеля патріархальної української церкви митрополита Єпіфанія на Фанарі. Заключною частиною молебню стало підписання Варфоломієм Томосу, чим, як вважають московські попи, він остаточно відірвав себе від світового православ'я.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що для України дуже важливо було подолати розкол і створити незалежну легітимну українську церкву. Спільні дії Вселенського патріархату призвели до того, що три церкви України, дві з яких були неканонічними (нелегітимними) стали канонічними, а також залишилася існувати російська церква. При цьому різне адміністративне підпорядкування може призвести до нового розподілу, якщо російська так і продовжить ізоляцію.

Як повідомляв портал "Знай.иа": релігієзнавець заявив, що Томос – це також перемога і для Вселенського патріархату, оскільки величезна кількість віруючих ПЦУ надасть йому істотну підтримку. У той же час Томос для Православної Церкви України – це поразка для Московського патріархату.

ТакожЗнай.иа" писав, що російські політики вважають, що саме 2019 стане вирішальним роком для формування протестних настроїв. Це пояснюється тим, що люди усвідомлюють нездатність Путіна і його людей адекватно керувати країною. Опозиціонери стверджують, що вже зараз зріють протести і ситуація є непередбачуваною.