Розвінчали фейк про "п'яного" президента України Петра Порошенка, який поширювали після його промови у Нових Петрівцях 4 квітня 2015 року.

Тоді глава держави виступав на демонстрації нових зразків військової техніки Нацгвардії. Про це повідомив в Facebook журналіст Юрій Бутусов.

Він нагадав, що Порошенко виголошував промову з насунутою на очі кепкою, що створило враження про нетверезий стан.

"Червоне обличчя у Порошенка було зовсім з іншої причини, яку тележурналісти не бачили. Їх не пустили на майданчик, де проводилася стрілянина. А я був без камери, і пройшов на полігон подивитися. Там стався інцидент, який пояснює стан Петра Олексійовича", - розповів він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня
Показати ще

Бутусова стверджує, що на полігоні президенту показали снайперську гвинтівку калібру 12,7 мм і запропонували з неї вистрілити.

"Навколо президента були генерали Нацгвардії і Збройних сил, військової розвідки, Держохорона, в загальному купа людей з великими званнями. Усі генерали вважали своїм обов'язком сказати щось президентові про характеристики гвинтівки - "Баррета", причому було очевидно, що жоден з них не має поняття, що це за зброя", - розповів журналіст.

За словами Бутусова, Порошенко зробив пробний постріл. Однак його ніхто не попередив про потужну віддачу при стрільбі з гвинтівки калібру 12,7 мм.

"Цю інформацію президент отримав емпіричним шляхом. Після пострілу. Отримав сильний удар в око, занадто близько притулившись до оптичного прицілу! Це було схоже на легкий нокдаун, але уцілів. Я подумав, що президенту стане погано", - згадав Бутусов.

Також він зазаначив, що президент "тримав удар" і не скасував вихід до преси.

"Він був злий, йому було боляче, але нацгвардійців і охорону, які не підказали президенту правила поводження зі зброєю, він не вичитував, їм все зійшло з рук," - написав Бутусов.

Журналіст стверджує, що після удару Порошенко натягнув на праве око кепку і вимовив цілком чітку промову. Але російська пропаганда на підставі зовнішнього вигляду президента запустила фейк про те, що він нібито був п'яний.

"Друга хвиля мемів про "п'яного" Порошенко була після 30 листопада 2018-го, на відкритті "Аероекспрес" в Бориспіль з'явилася маса заголовків, що нібито Порошенко там виступав "п'яний". По трансляції президент виголошує промову в 11.04 ранку, голос у нього бадьорий, і цілком ймовірно, що пару чарок з [прем'єр-міністром Володимиром] Гройсманом вони там в експресі вжили, але мова його цілком чітка і під п'яну не підходить", - підсумував він.

Нагадаємо, що останнім часом ім'я Святослава Вакарчука звучить все частіше не в контексті музики, а в контексті політики.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у новій пісні Вакарчука помітили натяк на президентство.

Також "Знай.ua" писав, що у Гриценка розповіли про роль Вакарчука на виборах: це його рішення.