Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Бюджетного кодексу, проект якого був прийнятий Верховною Радою в кінці 2018 року, значиться на офіційному ресурсі Верховної Ради.

Володимир Гройсман та Петро Порошенко
Володимир Гройсман та Петро Порошенко

Внесені до Бюджетного кодексу зміни передбачають встановлення бюджетних правил, таких, як дефіцит державного бюджету і обсяг надання державних гарантій, затвердження Стратегії управління державним боргом на середньостроковий період.

Державний бюджет України на 2019 рік
Державний бюджет України на 2019 рік

Також в Бюджетному кодексі з'явилося положення про доступ інформації про бюджет, в нього входить публічне представлення інформації про виконання бюджетних програм та про показники результату діяльності розпорядників бюджетних коштів, а також оцінка ефективності бюджетних програм.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Дивіться: Бюджет України 2019: деталі

Нагадаємо, з'явилася інформація, що керівник київського офісу Костянтин Килимник дуже багато разів обговорював "мирний план по Україні" з колишнім керуючим передвиборних кампаній Януковича і Трампа американським політтехнологом Полом Манафортом.

Як повідомляв "Знай.ua", експерт пояснила популярність шоумена Володимира Зеленського у якості кандидати у президенти України.

Також "Знай.ua" писав, що президент Дональд Трамп знову порушив проблему з мігрантами та звернувся до уряду США з пропозицією.