Для мешканців тимчасово окупованого Донбасу у Міністерстві соціальної політики спростили процедуру голосування. Тепер понад 1,5 мільйона людей зможуть заявити про підтримку того чи іншого кандидата на обох етапах – у березні (вибори президента) та у жовтні 2019 року (вибори парламенту).

Як голосуватимуть мешканці Донецька та Луганська на виборах президента України

За попередніми даними, цією ж процедурою зможуть скористатися і ті, хто проживає на тимчасово непідконтрольній території і вирішить перетнути лінію розмежування для голосування в Україні.

А ось для українських заробітчан, які виїхали в РФ, новини нерадісні - щоб проголосувати, вони змушені будуть не тільки ставати на консульський облік, а й виїжджати в одну з заздалегідь визначених постановою ЦВК суміжних країн.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мешканці Донецька та Луганська тепер можуть змінювати місце голосування без будь-яких документів, які б підтверджували, що вони проживають за нинішньою адресою. Для цього потрібен тільки паспорт та особистий візит до органу ведення Реєстру виборців за місцем перебування і особиста заява.

Втім, документ, який видадуть, буде дійсним тільки після першого туру виборів (якщо призначать другий – отримуєте аналогічне посвідчення).

Крім того, за цими правилами зможуть проголосувати і громадяни, які проживають на тимчасово непідконтрольною території. Для цього їм доведеться виїхати в прифронтові міста (або - як варіант - в будь-який інший місто, розташоване на території України) та подати аналогічну заяву.

Дивіться: Президентські вибори 2019: рейтинги, які дивують

Нагадаємо, рейтинг Зеленського зріс до 70%.Як повідомляв "Знай.ua", відомий росіянин благає українців не голосувати за агресора. Також "Знай.ua" , Зеленський зареєстрував партію.