Депутати Великобританії мають намір усунути від влади уряд Терези Мей. За їх планом, контроль над роботою парламенту повністю перейде в їхні руки, а чинне консервативне уряд опиниться "за бортом" влади. Про це пише місцеве видання Sunday Times.

ЗМІ відзначають, що у "змові" проти Мей беруть участь представники одразу кілька партій – багато з них – це колишні міністри кабінету самої Терези.

Вони мають намір позбавити уряд права визначати порядок денний Палати громад британського парламенту, якщо у вівторок, 15 січня, депутати відкинули проект угоди Мей про умови Brexit.

Відзначається, що завдяки цьому пропозиції рядових депутатів будуть мати пріоритет над ініціативами уряду, прецедентів чого не було з 80-х років XIX століття.

The Sunday Times також пише, що Тереза Мей була поінформована про ситуацію Джуліаном Смітом — головним парламентським організатором торі. За його вказівкою була також підготовлена записка з експертною оцінкою ризиків, якими загрожує подібний розвиток подій.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

"Не маючи можливості контролювати порядок денний, уряд не матиме контролю над Палатою громад, роботою парламенту і законодавством, необхідним для проведення урядової політики. Уряд втратить свою здатність правити", – йдеться у документі, витяги з якого наводить газета.

Раніше Тереза Мей опинилася в списку кращих мемів 9 січня: не пропустіть.

Нагадаємо, Євросоюз втратив мільярдний статок з-за розриву з Великобританією: гасити борги доведеться всім.

Варто нагадати, що в Євросоюзі Великобританію ніхто не тримає. Більш того, вже обговорюються подальші відносини Об'єднаного королівства з Євросоюзом після того, як парламент країни схвалить державний план по виходу з нього, іменованого Brexit. Таку заяву, за повідомленням новинного агентства Reuters, зробив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Напомним раніше повідомлялося, що міністр зовнішньої торгівлі Великобританії Ліам Фокс оцінив шанси виходу Британії з Європейського Союзу як "50 на 50". Фокс не впевнений в тому, що парламент Великобританії підтримає угоду про Brexit шляхом голосування.

"Якщо б ми не проголосували за це, я не впевнений, що дав би цьому (Brexit) більше ніж 50-50", - заявив Ліам Фокс.