Не так давно представництво у Житомирі партії автора та актора Студії "Квартал 95", кандидата у президенти України Володимира Зеленського заявило про провокації, згодом оприлюднили дані про проведення обшуків. Звідки стільки уваги до його команди, можна тільки припускати. Тож вирішили розібратися, хто насправді входить до неї та які настрої електорату.

Зе! Команда: хто працює на Зеленського

Володимир Зеленський (Квартал 95)
Володимир Зеленський (Квартал 95)

За оцінками експертів, Електорат Зеленського – люди у віці від 18 до 30 років. Вони складають до 40% прихильників артиста, говорить один зі співрозмовників у його штабі. Географічно вони здебільшого зосереджені в містах із населенням від 20 до 100 тисяч осіб і селах на півдні і сході країни, додає джерело.

"Слуга народу" (Квартал 95)
"Слуга народу" (Квартал 95)

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Якщо гуморист все-таки вийде у другий тур, то не виключено, що ключове рішення буде саме за мешканцями Західної України.

"Найбільше наших прихильників у Києві, Київській, Львівській, Дніпропетровській, Одеській, Харківській, Вінницькій, Полтавській та Черкаській областях. 65% охочих долучитися походять із міст та містечок. Кілька тисяч учасників команди проживають за межами України, але готові допомагати нам із Польщі, Австралії, Великої Британії, США та Туреччини. Дякуємо, що ви з нами! Обіцяємо кожному та кожній свій зворотний зв'язок! Далі – цікавіше!" – звітували у представництві партії.

Ще у 2018 році в навколополітичних колах з'явилася інформація, що підготовкою до президентської кампанії Зеленського займається впливовий член єврейської громади Києва Олександр Левін. До скандалу зі зміною керівництва "Аграрної партії" Левін був радником її колишнього лідера Віталія Скоцика.

Студія "Квартал 95"
Студія "Квартал 95"

Левін дійсно намагався приєднатися до кампанії Зеленського й навіть залучив двох американських політтехнологів для підготовки артиста до виборчих перегонів.

Не обійшлося і безпосередньо без колег із "Кварталу 95" – увійшли до команди сценаристи, режисери, маркетологи. Зокрема, співзасновники студії Борис і Сергій Шефіри, а також гендиректор "Квартал 95" Іван Баканов, котрий очолив партію "Слуга народу" взимку 2017 року.

Баканову відведена одна з ключових ролей у прийнятті рішень щодо кампанії. Деякі співрозмовники видання в оточенні Зеленського запевняють, що Баканов – голова штабу. Але уточнюють, що фактично кампанією керує сам Зеленський.

Зеленський задіяв не тільки "класичних" політтехнологів, але й фахівців сфери розваг, причетних до успішних проектів "95 Кварталу".

Це, звичайно, відіб'ється на стилістиці кампанії загалом. Крім сценаристів "Кварталу", залучили і їхніх маркетологів. В команду намагаються набрати людей, які добре знають ринкові закони та підходи у бізнесі, адже якщо неправильно оцінити аудиторію, провал гарантовано.

Дивіться: інтерв'ю з Зеленським

Нагадаємо, у мережі порівняли передвиборчу кампанію Зеленського із серіалом "Слуга народу".Як повідомляв "Знай.ua", Зеленського і Притулу зіштовхнули лобами у кіно. Також "Знай.ua", естафету Зеленського підхопив ще один гуморист.