У командувача "Української добровольчою армією", екс-керівника "Правого сектора", а нині народного депутата Дмитра Яроша було щасливе радянське дитинство, але комсомольський квиток він спалив під час служби в армії в 90-му році, про що повідомляє Українська правда, посилаючись на інтерв'ю політика.

Ярош розповів, що: "Батьки працювали на заводі. Тато на меткомбінаті. Мама - на вагонобудівному заводі. Російськомовна родина, вся практично. Хоча бабусі, дідусі з сіл... Нікого у нас не було із західної України. Завжди називав себе "ортодоксальним східняком".

Також він заявив, що батько був інженером і брав участь в бойових діях в Будапешті. Три роки служив на Кавказі, після чого його, як досвідченого солдата, перекинули на "придушення контрреволюційного заколоту". Політик згадує, що його батько рідко про це говорив і тільки коли Ярош повернувся з армії, розповів, що бачив повішених на деревах людей.

За словами лідера УДА, в дитинстві він мріяв стати льотчиком-винищувачем, в школі вчився непогано, а в 16 років вже пішов працювати на меткомбінат.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як він згадує: "Я був і "жовтеням", і піонером і комсомольцем. Але комсомольський квиток у 90-му році на плацу в армії при своїх товаришів по службі спалив. Мені нічого за це не було - система вже падала. Мене викликали в "Особливий відділ" КДБ, поговорили. Не дуже лякали. До цього я вже був членом "Української Гельсінської спілки" та "Народного Руху України".

Нардеп стверджує, що "прозріння" щодо радянської системи трапилося наприкінці 80-х, коли з'явилася перша інформація про репресії і стало зрозуміло, що система обманює. Великий вплив на майбутнього політика справило спілкування з Лук'яненко, Хмарою, Чорноволом.

Також нардеп сміється: коли вперше підняв синьо-жовтий прапор, отримав по голові від незнайомих людей в штатському. Це сталося в квітні 1989 року. З ним в компанії кількох людей він пройшовся по площі Леніна до музею. Політикою, як заявив Ярош, він зацікавився ще в школі, а потім "закрутило".

Щодо своєї першої любові нардеп небагатослівний: "Е-е, ні ..."мінус "... Перша любов була в школі, в початкових класах. Я, слава Богу вже 25 років з дружиною. Вдячний богу, що є такий надійний тил".

Про свою дружину він висловлюється так: "Вона - друг, який не втручається туди, куди не треба втручатися. Це важливо. Особливо на тлі розмов про сексизм, гендерну рівність і т. д. (сміється). Вона займається тим, чим повинна займатися жінка".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в тимчасово окупованому Криму, як стверджується, на новорічні свята було багато туристів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Петро Порошенко розробив схему прямого підкупу виборців.

ТакожЗнай.uа" писав, що Олег Ярошевич зібрався балотуватися в президенти України.