У Всесвіті не перше тисячоліття діє один і той самий закон: будь уважний, коли щось говориш, це може стати реальністю.

Ну й інший, як у американських копів – "все, що ви скажете, може бути використано проти вас".

Так сталося і два роки тому, коли футуролог Віталій Кулик вперше заговорив про Володимира Зеленського, як про президента, а не гумориста.

Володимир Зеленський, гуморист, автор "Студії Квартал 95"
Володимир Зеленський, гуморист, автор "Студії Квартал 95"

Нещодавно він зрозумів, що більшою мірою виявився правий і тому поділився думками з цього приводу у своєму блозі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Казав мені один знайомий філософ: "Не пиши пророчих текстів. Вони у тебе збуваються з кармічні постійністю ... ". В середині 2016 року я міркував про майбутнє політичних партій. Говорив, що запит на нову якість політики рано або пізно зруйнує наш олігархічний консенсус і почне підривати традиційні форми політичних партій. Я навіть запропонував свою типологію партій майбутнього. Всього два роки тому багато моїх колег вважали, що таких моделей в Україні бути не може. Зеленський втілив мій прогноз в життя. Не знаю, чи читали його технологи мій текст або просто ноосфера підказала, але схема побудови виборчої кампанії Володимира Зеленського - це описана мною два роки тому "партія-мережа", - прокоментував експерт.

Володимир Зеленський, гуморист, автор "Студії Квартал 95"
Володимир Зеленський, гуморист, автор "Студії Квартал 95"

В чому ж суть задуму Зеленського і що взагалі означають такі організації, на кшталт створеної ним? Отже, "партія-мережа" – значення умовне, її у 90-х описали вперше.

Йшлося про соціально-громадську ініціативу, яка виникає не спонтанно, а внаслідок частоти згадування в інтернеті.

Володимир Зеленський, гуморист, автор "Студії Квартал 95"
Володимир Зеленський, гуморист, автор "Студії Квартал 95"

Так само, як і "Слуга народу" існує у вигляді юридичної реєстрації, не особливо витрачаючись на рекламу і програму: достатньо "кинути клич" у соціальних мережах, як люди самі скажуть, чого хочуть.

Дивіться: Президентські рейтинги: Зеленський міг би перемогти всіх ймовірних опонентів

"Команда Зеленського" з самого початку розглядала тільки онлайн членство, без штабів і партійної бюрократії. Все просування бренду будується на digital-темах. Сам технологічний штаб Зеленського, за винятком невеликої групи - це суцільні IT-шники. Ви думаєте, що Зеленський буде морочитися штабами на місцевості, шукати членів комісії і спостерігачів, буде формувати мережі доведення свого виборця до ділянок? Ні! Він цього робити не буде. Швидше за все, його команда запускає щось схоже на онлайн реєстрацію всіх охочих бути членом ДВК і спостерігачів, потім проведе два-три вебінари і все. Він навіть не платитиме своїм активістам за роботу. І правильно зробить, тому що більша частина тих, хто запишеться на цей напрям і так втягнуті прихильники Зеленського", - вважає експерт.

Володимир Зеленський, гуморист, автор "Студії Квартал 95"
Володимир Зеленський, гуморист, автор "Студії Квартал 95"

Окремі звинувачення були й на тему передвиборчої програми. Багато хто засудив Зеленського за пропозицію українцям самостійно її скласти. Насправді, нічого дивного тут немає, історія знає такі поняття, як "програма з відкритим кодом".

Дивіться: Які погрози отримує Зеленський за свій жарт над Кадировим?

Така була у Канаді (Партія звітності, компетентності та прозорості Канади), функціонувала вона виключно онлайн незалежно від політичної приналежності або переконань, надаючи своїм членам право коментувати і голосувати безпосередньо з кожного питання, а також гарантуючи підзвітність обраних представників.

"Уже зараз Володимир Зеленський натякає, що не проти пограти в такі новомодні штуки як "контроль через довіру": відгук мандата голосуванням всередині партії. Зеленський постійно говорить про порядність в політиці. Це те, що політологи називають "поверненням моралі в політичний процес", - підсумував футуролог.

Дивіться: Зеленський і Тарас Тополя ("Антитіла"), саундрек до фільму "Я, ти, він, вона" (LEGO)

Нагадаємо, Держкіно заборонило популярний фільм з Зеленським.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський публічно вибачився перед журналістами. Також "Знай.ua" писав, у мережі показали, як головний борець за правду на Майдані проміняв ідеали на шикарне життя.