Війна на Донбасі може ще тривати дуже довго, адже режим чинного президента Росії жодним чином не зацікавлений у припиненні бойових дій.

Про це розповів соціолог, публіцист, автора книги "Система Путіна" Ігор Ейдман.

Крім того експерт розповів, що в України є лише два варіанти розвитку подій. Це може бути або повна капітуляція, або ж перемога. Адже Росія не зацікавлена у припиненні війни та мирному врегулюванні військового конфлікту.

"Є два варіанти: капітуляція України або боротьба з Путіним до його відходу кудись (від влади, в астрал, монастир тощо). Путін не збирається нічого "розрулювати", йому потрібна Україна на колінах. Якщо в конфлікті є дві сторони і одна (Росія) не збирається зупинятися, інша (Україна) - не може зупинити конфлікт в односторонньому порядку. Вона може або піддатися, або перемогти", - вважає Эйдман.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Більше того експерт відразу ж навів приклад подібної агресії, коли на початку Другої світової війни Німеччина напала на Польщу була можливість лише повної капітулації чи перемога армії Гітлера.

"Жоден геніальний дипломат, не те, що я, не зможе запропонувати нічого, що було б здатне "розрулити" ситуацію на Донбасі. Наведу приклад. Уявіть - почалася Друга світова війна, німці напали на Польщу... Як можна "розрулити" таку ситуацію? Можлива тільки капітуляція або перемога, знищення Гітлера і його армії", - підсумував він.

Разом з тим варто відзначити, що експерт з нацбезпеки і перший віце-президент Національної академії наук Володимир Горбулін зазначив, що Путін виробив власний сценарій завершення війни на Донбасі, який його максимально влаштовує.

Експерт вважає, що одним з рішень війни на Сході України може стати перетворення окупованого Донбасу на “українську Чечню”.

"Ось так звана опозиція обіцяє за п’ять-шість тижнів вирішити проблему Донбасу. На яких умовах, хотів би запитати. На російських? Тобто створити там "українську Чечню". Київ буде вкладати у відновлення зруйнованої інфраструктури гроші, а управляти регіоном реально буде Росія, про що і мріє пан Путін", – зазначив експерт.

Нагадаємо, Путіна потролив відомий сатирик, живіт надірвати можна.

Як повідомляв "Знай.ua", військові погодили план "зачистки" Донбасу.

Також "Знай.ua" писав, що Путін готується до виборів в Україні.

Що чекає Донбас в 2019? | Донбас.Реалії