У вівторок, 22 січня, лідерка "Батьківщини" та кандидат у президенти України Юлія Тимошенко зібрала багатотисячний партійний з'їзд.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Про це повідомляють українські ЗМІ.

Під час форуму Тимошенко офіційно представила широко рекламований "план реформування країни" на найближчі п'ять років "Новий курс України", іншими словами, свою передвиборчу програму.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У своєму виступі на з'їзді політик зробила наголос на п'яти ключових напрямках. Це забезпечення миру і безпеки країни, зміна Конституції, реформування економіки, перегляд соціальних стандартів і нова молодіжна політика.

Забезпечити мир в Україні Тимошенко пропонує, перш за все, дипломатичними зусиллями, повернувшись до Будапештського формату переговорів за участю країн-гарантів. При цьому Путіну вона обіцяє нові санкції, міжнародні суди і репарації.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Інша ставка - на зміцнення армії за стандартами НАТО і членство в Альянсі.

У числі її економічних ініціатив - обіцянка за п'ять років відмовитися від сировинної моделі економіки, вирощування "нового" середнього класу, впровадження мікрокредитування до 100 тисяч доларів під 3% річних, масштабний видобуток власного природного газу, а також відмова від вільного ринку землі.

У соціальній політиці Тимошенко обіцяє зростання зарплат в 3,5 рази до рівня сьогоднішніх в Польщі, перехід на персоніфіковану пенсійну систему і обов'язкове медичне страхування, повернення до державної політики стимулювання народжуваності. Тимошенко також підтвердила гучна обіцянка в перший місяць роботи нового президента знизити ціну на газ для споживачів в два рази за рахунок переходу на українське блакитне паливо.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Серед інших обіцянок - зменшити кількість парламентаріїв з 450 до 350, широке застосування референдуму за народною ініціативою, вибори мирових суддів і суддів місцевих судів, новий конституційний орган - Національний стратегічний центр України для розробки шляху розвитку країни. Відразу ж після інавгурації новий президент своїм указом оголосить всеукраїнський референдум про необхідність переписати Основний закон.

Нагадаємо, 22 січня на з'їзді ВО "Батьківщини" кандидата в президенти Юлії Тимошенко показали фільм, де бразильський письменник нібито говорить, що саме Тимошенко "може керувати країною".

Як повідомляв раніше Знай.ua, 22 січня Палац спорту в Києві зібрав понад 10 тисяч небайдужих людей в рамках урочистого форуму, ініціатором якого стала Юлія Тимошенко.

Також Знай.ua писав про те, що 23 січня ще четверо політиків подали документи в ЦВК, щоб їх зареєстрували кандидатами у президенти України на виборах 31 березня.