Ізраїль висловив свою позицію щодо подій у Венесуелі. Країна офіційно визнає лідера венесуельської опозиції і голови Національної асамблеї Хуана Гуайдо чинним президентом.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в неділю, 27 січня, пише Deutsche Welle.

В онлайн-відео прем'єр-міністр Ізраїлю заявив, що вони приєднуються до рішення Сполучених Штатів Америки, Канади та багатьох інших південноамериканських країн "у визнанні нового керівництва в Венесуелі".

У січні 2019 року Венесуелу знову охопили багатотисячні протести проти президента Ніколаса Мадуро. 10 січня відбулася його інавгурація – він став президентом вже вдруге і теоретично мав забезпечити собі перебування на посаді президента до 2025 року.

У середу, 23 січня, лідер національних зборів Хуан Гуайдо оголосив себе виконуючим обов'язки президента Венесуели. Водночас, легітимність Мадуро підтвердили в Росії, Туреччині, Ірані, Мексиці та Китаї.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Ситуація у країні продовжує загострюватися. Три держави, а саме - Франція, Іспанія і Німеччина поставили голову Венесуели Ніколаса Мадуро перед жорстким ультиматумом і дали йому 8 днів на те, щоб оголосити в країні президентські вибори. В іншому випадку, вищевказані три держави оголосять легітимним президентом головного опозиціонера країни Хуана Гуайдо.

Акції протестів підтримали Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні і президент Європейської ради Дональд Туск.

Нагадаємо, що військовий аташе Венесуели в США Хосе Луїс Сільва заявив про те, що визнає Хуана Гуаідо президентом.

Як повідомляв "Знай.ua", Мадуро спробував зробити Трампу дуже боляче.

Також "Знай.ua" писав, що парламент Венесуели визнав Мадуро узурпатором: заблокувати всі рахунки президента.