Військовий аташе Венесуели в США Хосе Луїс Сільва заявив про те, що визнає Хуана Гуаідо президентом.

Про це повідомив Reuters.

Зокрема, він виступив з терміновою заявою та зазначив, що венесуельські збройні сили та військові формування повинні перейти на сторону законного президента Хуана Гуайдо, якого підтримують мільйони громадян.

"Сьогодні я кажу народу Венесуели, і особливо моїм братами в збройних силах країни, визнати президента Хуана Гуайдо єдиним законним президентом", - заявив полковник Хосе Луїс Сільва в відеозверненні, яке записали в його кабінеті в посольстві у Вашингтоні.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Більше того він підтвердив, що США більше немає наміру визнавати Ніколаса Мадуро та закликав провести вибори у країні.

Разом з тим варто відзначити, що ситуація у Венесуелі продовжує загострюватися. Три держави, а саме - Франція, Іспанія і Німеччина поставили голову Венесуели Ніколаса Мадуро перед жорстким ультиматумом і дали йому 8 днів на те, щоб оголосити в країні президентські вибори. В іншому випадку, вищевказані три держави оголосять легітимним президентом головного опозиціонера країни Хуана Гуайдо.

"Народ Венесуели повинен мати можливість вільно вирішувати своє майбутнє. Без виборів, оголошених протягом 8 днів, ми будемо готові визнати Хуана Гуайдо президентом, щоб запустити політичний процес", - зазначив у своєму Twitter глава Франції Еммануель Макрон.

Макрон уточнив, що Париж знаходиться в контакті з цього питання зі своїми європейськими союзниками.

"Ми не прагнемо призначати або прибирати уряду, ми хочемо демократії і вільних виборів у Венесуелі. Якщо через вісім днів не буде оголошення про чесних, вільних, прозорих і демократичних виборах, Іспанія визнає Хуана Гуайдо президентом Венесуели", - написав він у своєму Twitter.

Крім того, таку заяву зробили і в ФРН.

"Народ Венесуели повинен бути вільним і мати можливість визначати своє майбутнє. Якщо вибори не будуть оголошені протягом 8 днів, ми готові визнати Хуана Гуайдо тимчасовим президентом, який ініціює такий політичний процес", - зазначила в своєму Twitter прес-секретар уряду ФРН Мартіна Фіц.

Нагадаємо, у Венесуелу прибула партія "ихтамнетов".

Як повідомляв "Знай.ua", Мадуро спробував зробити Трампу дуже боляче.

Також "Знай.ua" писав, що в Росії надумали поставити Facebook та Google на коліна.

Венесуела: переворот чи законна зміна влади?