Заколот проти венесуельського президента Ніколаса Мадуро був підготовлений заздалегідь, тому туди перекинули російських найманців.

Про це стало зрозуміло зі слів хутірського отамана товариства “Ховрино” Євгенія Шабаєва.

ПВК Вагнер в Сирії

“Увечері 21 січня певній групі хлопців надійшла вказівка швидко набрати групу. Вони виконували замовлення від приватних військових компаній”, — говорить отаман.

За його даними, до цього часу в близькому колі Мадуро виявили змову військових, тому потрібно було замінити його на охорону лояльних людей, що Росія і зробила.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

До того ж, отаман зазначає, що найманці не пов'язані з ПВК “Вагнер” і ресторатором Євгеном Пригожиним, якого вважають її керівником.

Раніше 25 січня стало відомо, що Мадуро обзавівся охороною з російських найманців. Їх число становить приблизно 400 чоловік.

Нагадаємо, Скандальний Мадуро може втратити крісло президента Венесуели: в країні назріває революція

Контрольовані "опозицією" Національні збори Венесуели оголосили нелегітимним другий президентский термін Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє агентство AFP.

Більше того, народні обранці закликали армію підтримати їх рішення і стати на захист демократії.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Лідер опозиції скинув латиноамериканського Януковича з престолу: він був диктатором і тираном

Спікер парламенту Венесуели і лідер опозиції Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом країни і приніс присягу. Він заявив, що буде виконувати обов'язки глави держави при підтримці збройних сил, щоб підготувати вибори. Про це в середу, 23 січня повідомляє Reuters.

Також Знай.ua" писав про те, що Парламент Венесуели визнав Мадуро узурпатором: заблокувати всі рахунки президента

Національна асамблея Венесуели схвалила заяву, згідно з яким Ніколас Мадуро визнається узурпатором, про що повідомляє РБК-Украина, посилаючись на Nacional.

Документ передбачає, що всі дії і рішення виконавчої влади будуть визнані недійсними. Мадуро вступив на посаду президента Венесуели на 2019-2025 роки 10 січня.