Спікер парламенту Венесуели і лідер опозиції Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом країни і приніс присягу. Він заявив, що буде виконувати обов'язки глави держави при підтримці збройних сил, щоб підготувати вибори. Про це в середу, 23 січня повідомляє Reuters.

Президент США Дональд Трамп визнав Гуайдо перехідним лідером Венесуели.

У середу сотні тисяч жителів країни вийшли на марш проти правління президента Ніколаса Мадуро.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У січні Національна асамблея Венесуели назвала його узурпатором. До цього кілька країн розірвали дипломатичні відносини з Каракасом після його вступу на посаду президента вдруге.

У Венесуелі разом з економічною кризою зросло невдоволення владою Мадуро. У липні 2018-го Міжнародний валютний фонд прогнозував інфляцію до мільйона відсотків до кінця року. У країні регулярно відбуваються масові заворушення. На початку серпня була зроблена спроба вбити Мадуро з допомогою начинених вибухівкою безпілотників.

Раніше повідомлялося, що національна асамблея Венесуели схвалила заяву, згідно з якою Ніколас Мадуро визнається узурпатором, про що повідомляє Nacional.

Документ передбачає, що всі дії і рішення виконавчої влади будуть визнані недійсними. Мадуро вступив на посаду президента Венесуели на 2019-2025 роки 10 січня.

Крім цього, повідомляється, що парламент країни, який перебуває під контролем опозиції, планує закликати ряд держав заморозити доступ уряду Мадуро до рахунків у закордонних банках.

За словами одного з депутатів, парламентарії керувалися 233 статтею конституції країни та вважають, що президентом країни повинен бути глава опозиції Венесуели, спікер парламенту Хуан Гуайдо.

Нагадаємо, військові бази США з'являться в Бразилії.

Як повідомляв "Знай.uа" Дональд Трамп нахабно брехав усім жителям США.

Також Знай.uа" писав, що Путін вперше на весь світ визнав анексію Криму.