На лобовому склі автомобіля відтепер будуть клеїти новий документ, пише Politeka.

Кабінет міністрів 23 січня прийняв постанову про радіочастотну ідентифікацію проходження техконтролю транспортом. На лобовому склі будуть клеїти мітку для автоматичного зчитування спеціальними приладами. Відповідні зміни прийняв Кабінет міністрів України.

Постанова вступить в силу через три місяці після публікації. Суб'єкти, які вже отримали бланки для обов'язкового технічного контролю (ВТК) транспортних засобів, можуть їх використовувати.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов'язковому технічному огляду підлягають такі види автомобілів:

- вантажні автомобілі

- автобуси

- пікапи, фургони та причепи

- легкові автомобілі та автомобілі усіх типів, що перевозять небезпечні вантажі

- легкові автомобілі, що належать юридичним особам і фізичним особам-підприємцям і використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання доходу

- таксі.

Клейку радіочастотну стрічку розміщуватимуть на вітровому склі. Її головне завдання - передавати інформацію на спеціальний зчитувач. Останній передавати дані вже безпосередньо на комп'ютер, де поліція буде перевіряти відповідні показники.

Нагадаємо, на українських водіїв чекають серйозні зміни: має бути лише один документ. На лобовому склі автомобіля відтепер будуть клеїти новий документ. 23 січня Кабінет міністрів України ухвалив постанову про радіочастотну ідентифікацію проходження техконтролю транспортом.

Як повідомляв "Знай.uа", у Борисполі схопили розумника з фальшивими документами: наступна спроба через 3 роки.

Також портал "Знай.uа" писав, що справу Зайцевої старанно перетворюють на цирк: тепер шукаємо ключові документи.

28 січня у Київському районному суді Харкова мали відбутися дебати у резонансній справі Зайцевої і Дронова, яких звинувачують у загибелі шести осіб у ДТП в Харкові. Але через неявку на судове засідання деяких фігурантів справи дебати все-таки відкладуть.