У тому, що лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук відмовився брати участь у виборах президента України є цілком конкретна причина, навіть краще сказати конкретне прізвище.

Артист, судячи з усього, справді побоявся не витримати конкуренції із Володимиром Зеленським, який попри численний негатив в його бік далі просуває свою кампанію. Таку думку висловив відомий політолог Петро Олещук.

Фронтмен гурту "Океан Ельзи", Святослав Вакарчук
Фронтмен гурту "Океан Ельзи", Святослав Вакарчук

"На Святослава Вакарчука, ймовірно, вплинула ситуація з Володимиром Зеленським. Бо на Зеленського почали шукати компромат та перевіряти на чесність одразу після того, як він оголосив про свою участь у президентських виборах. І, як ми бачили, з’явилися цікаві деталі з бізнесом у РФ та манерою розмови зі ЗМІ, які ставлять незручні питання. Либонь, для Вакарчука було психологічно важко змиритися із подібною перспективною щодо своєї персони. На мій погляд, це стало вагомим стримуючим фактором", - вважає експерт.

Дивіться: Вакарчук відмовився балотуватися у президенти України

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Лякало Вакарчука й те, що він більше не "нове обличчя у політиці" після новорічного звернення слуги народу. Ця ситуація аж ніяк не грала на його користь, тим паче що він не хотів порівняння із коміком. А вони так чи інакше все одно були б:

Володимир Зеленський, головний автор та акціонер Студії "Квартал 95"
Володимир Зеленський, головний автор та акціонер Студії "Квартал 95"

"Відтак Вакарчука протиставлятимуть Зеленському в контексті того, щоб залучити його до підтримки когось із зареєстрованих кандидатів у Президенти. Вакарчука показуватимуть як "співака, котрий вгамував свої амбіції". Є версія, що це може бути вигідно діючому Президенту. Що ж до парламентських виборів, то ми не знаємо, з ким туди піде лідер "Океану Ельзи". Команда Вакарчука, як на мене, — це якесь загадкове утворення, бо наразі не було ніяких заяв стосовно того, хто ці люди і звідки вони взялись", - підкреслив Олещук.

Дивіться: Як стати політиком і залишитися людиною, Володимир Зеленський

Політолог не виключає, що Вакарчук нікуди не зникне з політичної ниви – швидше залишиться "сірим кардиналом" у соціальних мережах, за допомогою яких також за прикладом Зеленського оголосить "кастинг у депутати".

Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")
Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")

Попри те, що Вакарчуку намагалися приклеїти штамп прихильника чинного гаранта Петра Порошенка, втім вся його риторика, якщо переслухати виступи, базується якраз на критиці існуючого режиму. Тобто лідер "Океану Ельзи" вже зовсім скоро, вважає Олещук, може опинитися між двох вогнів.

Володимир Гройсман та Петро Порошенко
Володимир Гройсман та Петро Порошенко

"З риторики зрозуміло, що Вакарчук орієнтується на вибори до парламенту. Хоча тут у нього є серйозна проблема. Музикант тривалий час затягував із своїми відповідями щодо політичної діяльності. Складається враження, що слова з Вакарчука "вичавлюють", примушуючи йти в політику, - підсумував політолог.

Дивіться: "Не приписуйте мені Коломойського" - Володимир Зеленський

Дивіться: Вакарчук - президент? Думка Винника

Нагадаємо, Зеленський показав Україні першу декларацію.

Як повідомляв "Знай.ua", Вакарчук відмовився балотуватися у президенти України. Також "Знай.ua" писав, Зеленський розповів про стосунки з Коломойським і Тимошенко.