Посол США в Україні Марі Йованович розповіла, кого на майбутніх президентських виборах підтримують Сполучені Штати, назвавши три пріоритети, які є найважливішими для українців, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

"...кого підтримують Сполучені Штати на майбутніх виборах? Мабуть, я вас не здивую, коли скажу, що ми підтримуємо український народ. Ми стоїмо поряд з вами, пліч-о-пліч, 27 років незалежності, 5 років революції і війни. Ваші цілі – це наші пріоритети. Чому? Тому, що стабільна демократична Україна з процвітаючою економікою це сильний партнер для Сполучених Штатів", - заявила посол.

Посол нагадала про три пріоритети, які, за результатами опитувань, є найважливішими для українців. Це закінчення конфлікту на Сході, економічний добробут і чесна влада.

Найперший пріоритет – досягнення миру на сході України – посол США зазначила, що воєнного способу вирішення конфлікту з Росією немає.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Деякі скептики, і їх багато, кажуть, що мінські угоди не працюють, бо Росія їх не виконує. Ми віримо, що колись Росія таки виконає свої зобов’язання за цими угодами. Однак, оскільки зараз Росія їх не дотримується, США і Європа зберігають та посилюють санкції проти Росії. Ми примушуємо Кремль платити високу ціну за агресію. Тому відкинути мінські угоди означало б відкинути нашу можливість накладати значні економічні санкції на агресора", - відзначила дипломат.

Другий ключовий пріоритет для українців – економічний добробут. Адже зважаючи на ресурси, Україна могла б процвітати, водночас, на думку Йованович, її стримує "стара олігархічна система, яка усе ще чіпляється за життя. І корупція – то її життєзабезпечення".

"Я знаю, що реформи не завжди популярні і для багатьох українців болючі. Але якщо відбудеться відкат реформ, то це не принесе кращого добробуту. Те, що робить життя українців важким, це не реформи, а якраз те, що багато реформ досі не завершені. Реформи треба здійснити. І побороти всепроникаючу корупцію, яка робила Україну надто бідною надто довго", - наголосила вона.

Третій пріоритет – влада, яка шанує закон і демократичні свободи. Зокрема й право на вільні чесні вибори.

"З початком президентської кампанії ми у Сполучених Штатах поділяємо сподівання українців на те, що в цих виборах не буде "тітушок", що учасники штабів кандидатів не будуть боятися побиття чи залякувань, що голоси не купуватимуть за гроші", – додала Йованович.

Нагадаємо, письменник Юрій Андрухович розповів, як дурили Україну Кравчук, Ющенко та Янукович.

Як повідомляв "Знай.ua", у мережі стартував проект #ВибориБезБрехні, котрий покликаний перевіряти заяви кандидатів на чесність.

Також "Знай.ua" писав, Кравець видала всі таємниці Зеленського.