Представник ОБСЄ пропонує направити в регіон поліцейську місію і створити під егідою ЄС "Агентство по відновленню Донбасу". Москва проти.

Російська влада здивована тим, що спецпредставник ОБСЄ по Україні Мартін Сайдик озвучив свій план врегулювання ситуації на сході України. Передбачається організоване ЄС "Агентство по відновленню Донбасу" та проведення спільної роботи ОБСЄ і ООН в регіоні заради місцевих виборів. Кремль вважає цю ініціативу зайвою, пише з посиланням на слова представника РФ в контактній групі Мінська Бориса Гризлова пропагандистський ресурс ТАСС.

На його думку, Сайдик "намагається перекласти" питання вирішення ситуації з Донбасом на ООН, і це викликає певне здивування".

"Нам не хотілося б думати, що спецпредставник ОБСЄ розписується у своїй неспроможності і неготовність вирішувати поставлені перед контактною групою завдання", - красномовно запевнив Гризлов.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Постпред РФ зробив заяву, що Росія "як і ОБСЄ, є посередником у вирішенні внутрішньоукраїнського політичного конфлікту", кілька разів повторивши кремлівське кліше про те, що гібридна війна РФ проти України - це начебто "внутрішньоукраїнський конфлікт".

Гризлов, не відступаючи від лінії пропаганди Кремля, додав, що влада в Києві "використовують конфлікт у Донбасі для виконання своїх політичних амбіцій і комерційних інтересів за рахунок народу України".

Нагадаємо, росіян каратимуть за Крим не в тому місці: хвора уява робить свою справу. У Росії введуть штрафи за неправильне зазначення Криму на картах.

Як повідомляв "Знай.ua", тисячі росіян несподівано повстали проти царя: Путіна віддамо, тільки скасуйте угоду.

Також "Знай.ua" писав, що у ватажка "ДНР" Пушиліна розвинулась манія: боїться долі Захарченка і на це є причини.