Передвиборчі перегони в України набирають обертів. Кандидати в президенти шукають підтримки та союзників. Так спікер Верховної Ради України Андрій Парубій підтримав чинного президента Петра Порошенка у боротьбі за другий термін.

Про це він заявив під час свого виступу на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом". Він відбувся у вівторок, 29 січня.

За словами Парубія, мова йде не про боротьбу за посаду, а про боротьбу за незалежну державу і незворотність курсу в ЄС і НАТО.

"Ми більше не маємо права втратити Українську державу", - сказав спікер ВР.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На цьому ж форумі Петро Порошенко оголосив, що також подає свою кандидатуру на пост очільника держави.

"Почуття глибокої відповідальності перед країною, перед сучасниками, перед минулими й прийдешніми поколіннями спонукали мене прийняти рішення кандидувати ще раз на посаду президента України", - заявив Порошенко під час форуму.

Він сказав, що йде у президенти, аби "завершити побудову сильної успішної держави, здатної забезпечити порядок, добробут і безпеку кожного українця".

Форум відбувся на базі Київського міжнародного виставкового центру. Там зібралися майже 4 тис. осіб. Серед них – голова Православної церкви України митрополит Епіфаній, нардепи з фракції "Блок Петра Порошенка", члени кабміну, зокрема прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Останній день подачі заявок для участі у виборах - 3 лютого. Передвиборна агітація дозволяється з наступного дня після реєстрації кандидата до 00:00 29 березня 2019 року.

Нагадаємо, що Вселенський патріарх Варфоломій нагородив спікера Верховної Ради України Андрія Парубія орденом за багаторічну і послідовну боротьбу за автокефалію ПЦУ.

Як повідомляв портал "Знай.uа": на зло Зеленському Вакарчук таємно збирає команду: цукерками не купиш.

Також "Знай.uа" писав, що Рада прийняла доленосне рішення: "Провести вибори вже неможливо".