Вселенський патріарх Варфоломій нагородив спікера Верховної Ради України Андрія Парубія орденом за багаторічну і послідовну боротьбу за автокефалію ПЦУ.

Про це повідомив прес-секретар Парубія Андрій Ковальов.

"Вселенський патріарх Варфоломій нагородив голову Верховної ради України Андрія Парубія орденом Вселенської патріархії - Орденом хреста Святого Андрія Первозванного за багаторічну і послідовну боротьбу за автокефалію Православної церкви в Україні", - йдеться в повідомленні.

Про це проінформував і сам Андрій Парубій на своїй особистій строніці в соціальній мережі Facebook.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Ми почали поширювати гасла про те, що Православна Церква в Україні повинна бути незалежною від Москви ще на початку 90-х, ще лише здобуваючи, виборюючи державну незалежність. І завжди українці ставили гасла Незалежності Української Держави поруч із гаслами Незалежності Української Православної Церкви. У квітні 2016 року я став Головою Верховної Ради, одразу спільно з однодумцями ми почали обговорювати стратегію об'єднання Православ'я в Україні і здобуття Автокефалії для Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні", - йдеться в дописі спікера Верховної Ради України.

"Для мене велика честь, що патріарх Варфоломій удостоїв мене церковної нагороди - хрестом святого Андрія Первозванного в цей великий день в святому місці", - підсумував Парубій.

Нагадаємо, що 40 парафій, які раніше були в єдності з Московським патріархатом, вже перейшли в єдину помісну Православну українську церкву, заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Вселенський патріарх Варфоломій звернувся з проханням надати підтримку у наданні автокефалії української православної церкви до православних архієпископам і патріархам автокефальних православних церков.

Також "Знай.uа" писав, що на церемонії, яка відбулася в Стамбулі, Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію української православної церкви.