Політолог Тарас Березовець показав кілька фотографій з-за лаштунків підготовки до церемонії надання Томосу Україні.

Відповідні фото він опублікував у Facebook.

Крім того політолог відзначив, що сьогодні визначний день в Історії України, адже Вселенський патріарх надасть очільнику Об'єднаної церкви Томос.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Сьогодні без перебільшення історичний день для українського православ'я. І ми ще до кінця не усвідомлюємо важливість того, що відбувається. Цього моменту чекали десятки поколінь українців", – підписав Березовець фотографії.

Разом з тим варто відзначити, що Вселенський патріарх Варфоломей звернувся до православних патріархів і архієпископів автокефальних православних церков підтримати надання автокефалії Православній церкві України.

У листі Варфоломей підкреслив, що 6 січня він вручить Томос про автокефалію предстоятелю Української Православної церкви Епіфанію.

Крім того, за словами патріарха, якщо хтось із ієрархів проігнорує бажання України мати автокефальну церкву, їм не буде виправдання.

Варто відзначити, що в суботу і неділю, 5 і 6 січня, в резиденції Вселенського патріарха на Фанарі відбудеться підписання Томосу про автокефалію Православної церкви України.

У компанії українського президента Вселенський патріарх Варфоломій підпише і передасть предстоятелю ПЦУ блаженнішому митрополиту Київському і всієї України Єпіфанію Томос. Також заплановано служіння Божественної літургії Варфоломієм і Єпіфанієм у патріаршому соборі у Стамбулі.

Також варто додати, що програма візиту складається з зустрічі голови Верховної Ради Андрія Парубія та президента Петра Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, візит до Вселенського патріархату і зустріч з вселенським патріархом Варфоломієм.

Делегація візьме участь у церемонії підписання томосу і молитві в Патріаршому храмі Св.Георгія. Коли процедура закінчиться, прозвучать заяви від вселенського патріарха Варфоломія, митрополита Київського і всієї України Єпіфанія, президента Петра Порошенка.

Нагадаємо, Порошенко і Парубій разом зібралися на Туреччину.

Як повідомляв "Знай.ua", Епіфаній змінив вектор і зробив несподівану заяву про РПЦ.

Також "Знай.ua" писав, що Вінницький священник зібрався нам'яти боки РПЦ на суді.

Хто такий митрополит Епіфаній, який очолив церкву та отримає томос