За якою стратегію розвиватимуться стосунки Православної церкви України та парафіян Московського патріархату.

Про це розповів митрополит київський і предстоятель ПЦУ Епіфаній, в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Моя позиція чітка, яка була висловлена ​​відразу після об'єднавчого собору, про те, що двері нашої церкви відкриті для всіх православних України. Ми запрошуємо всіх представників, які зараз знаходяться в лоні Російської православної церкви, щоб вони приєдналися до незалежної ПЦУ. Якщо говорити про певної стратегії, то вона повинна будуватися на євангельських засадах любові, миру, злагоди, братської взаємоповаги", - зазначив митрополит Епіфаній.

Він також поділився думками щодо того, як має виглядати співпраця з РПЦ.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Ми розуміємо, що в Україні буде надалі існувати Російська православна церква, і буде багато бажаючих залишатися там, але ми проти цього нічого не маємо", - наголосив Епіфаній.

Священник переконаний, що "всі повинні вибирати свій релігійний центр добровільно".

"Архієрей з єпархією або священик з громадськістю повинні визначитися. Якщо вони на загальних зборах вирішують, що хочуть добровільно приєднатися до ПЦУ, відповідно звертаються до нас, і ми приймаємо їх уже в нашу структуру єдиної ПЦУ", - додав митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, митрополит новоствореної Православної церкви України Епіфаній заявив, що українці можуть відзначати Різдво за григоріанським календарем 25 грудня, а не 7 січня. Це відбудеться лише за згоди українського народу.

Як повідомляв "Знай.ua" , Епіфаній вперше відслужив у Києві: Томос близько. У Михайлівському соборі зібралося близько 200 осіб. Обстановка спокійна.

Також "Знай.ua" писав про те, що Митрополит Черкаський і Канівський Софроній, якого називали одним із найвпливовіших проукраїнських ієрархів УПЦ МП, різко розкритикував події, пов'язані із наданням Томосу.