Зареєстрований кандидатом в президенти України шоумен Володимир Зеленський проживав в країні протягом 10 останніх перед днем ​​виборів (31 березня 2019 роки). Відповідні дані надала Центральна виборча комісія України.

За інформацією представників ЦВК, в його паспорті вказано дату реєстрації місця проживання з 14 серпня 2009 року.

"При розгляді питання про реєстрацію В.Зеленського кандидатом в президенти на засіданні 30 січня ЦВК встановила, що в його паспорта немає формальних відомостей про реєстрацію місця проживання в Україні протягом 10 останніх до виборів років. З цього необхідно для претендента на пост глави держави терміну "випадає" період тривалістю 4 місяці і 13 днів (135 днів) - з 31 березня 2009 року по 14 серпня 2009 року", - йдеться у повідомленні.

Дивіться: Зеленський подав документи до ЦВК

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як відомо, реєстрація місця проживання в Україні відповідно до закону є основним, але не єдиним критерієм для встановлення факту проживання особи на території України, і відповідно не єдиною умовою реалізації права громадян України на обрання президентом країни.

Володимир Зеленський, гуморист, кандидат в президенти України
Володимир Зеленський, гуморист, кандидат в президенти України

"Таким чином, відсутність реєстрації місця проживання в Україні за умови фактичного проживання в Україні не може автоматично позбавляти громадян України права бути обраними президентом України", - підкреслюється в постанові комісії, прийнятому 30 січня.

У закордонному паспорті Зеленського є позначки, що підтверджують, що в період з 31 березня 2009 року по 31 березня 2010 разовий виїзд за кордон не перевищував 90 днів, а в сумі за вказаний період - 180 днів.

Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року
Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року

Комісії також були надані копія трудової книжки В.Зеленського, копії договорів про надання послуг, довідка про виплату В.Зеленського заробітної плати в 2009 році і довідка про гастролі творчого колективу "Студія Квартал 95" за участю Зеленського.

"Слуга народу" (Квартал 95)
"Слуга народу" (Квартал 95)

Примітка: Закон же України про громадянство визначає безперервним проживання особи на її території, якщо її разовий виїзд за кордон у приватних справах не перевищував 90 днів, а в сумі за рік - 180 днів. При цьому не є порушенням вимоги про безперервне проживання виїзд за кордон у службове відрядження, на навчання, у відпустку, на лікування за рекомендацією відповідного медичного закладу або зміна місця проживання на території України.

Володимир Зеленський, гуморист, кандидат в президенти України
Володимир Зеленський, гуморист, кандидат в президенти України

"При таких умовах у Центральній виборчій комісії є підстави для висновку про проживання В, Зеленського в Україні протягом 10 останніх перед днем ​​виборів років", - постановила ЦВК.

Дивіться: До ЦВК подали документи вже 26 кандидатів у президенти

Нагадаємо, Зеленський поверне мільйони заробітчан в Україну. Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко розповів, що думає про Зеленського та мир із Росією. Також "Знай.ua" писав, Зеленський розкрив правду про Коломойського і Тимошенко.