Президенту Росії Володимиру Путіну не подобається автокефалія в Україні, і він вважає, що може лізти туди з брудними руками і ногами – так можна перефразувати заяву лідера країни-агресора, яка прозвучала на урочистому акті з нагоди 10-річчя помісного собору РПЦ і патріаршої інтронізації. На думку Путіна, створення нової церкви в Україні – це "паразитування на питаннях релігійного життя".

Висловлювання Путіна, швидко облетевшее ЗМІ і опублікований виданням Інтерфакс-пролунало у четвер, 31 січня. Він поскаржився про "братні міжцерковних зв'язки", які нібито історично об'єднували і зближували народи, служили розвитку рівноправних відносин Росії з багатьма зарубіжними країнами.

"Але, на жаль, ми бачимо й інші приклади, коли спекуляції, політиканство, паразитування на питаннях релігійного життя ведуть до роз'єднання людей, провокують злість і нетерпимість. Саме такий проект, який не має відношення до віри, а наскрізь фальшивий, зав'язаний на боротьбу за владу, реалізується сьогодні в Україні", - сказав Путін.

При цьому президент РФ висловив жаль у зв'язку з тим, що церковний розкол в Україні був залучений Константинополь. "Прикро, що у нього виявився втягнутий і Константинопольський патріархат. По суті, відбувається грубе втручання у церковне життя. Його ініціатори, немов навчалися у безбожників минулого століття, які виганяли віруючих храмів, труїли і переслідували священнослужителів", - сказав Путін.

Він підкреслив, що російська влада "вважає абсолютно неприпустимим будь-яке втручання в церковні справи". "Ми поважали і будемо поважати незалежність церковного життя, тим більше в сусідній суверенній країні. Тим не менш, залишаємо за собою право реагувати і робити все для захисту прав людини, в тому числі і на свободу віросповідання", - зазначив президент РФ.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Дивіться також: скажений Путін лається на переговори України і США про автокефалію: "ні в які ворота"

Як повідомлялося, сьогодні стало відомо, що Міністерство юстиції офіційно зареєструвало Київську митрополію Української православної церкви як релігійну організацію. В УПЦ МП такі дії назвали рейдерством.

Боже збав цих людей, яких зібрався захищати Путін, від такого захисту. Ми всі чудово знаємо, чим це закінчується. Так, Росії померла дитина, якому Путін обіцяв спасіння. І країну чекає те ж саме, писав портал Знай.uа. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські окупанти перекрили Керченську протоку: що відбувається.

З'явилася інформація, що включно до 11 січня російські окупанти повністю перекрили прохід суден Керч-Єнікальським каналом.

Варто нагадати, що в мережі розповіли історію життя однієї з сімей в окупованому Криму. Про це стало відомо з повідомлення в Twitter відомого блогера "RoksolanaToday&Крим".