Нещодавно оприлюднили дані декількох соціологічних опитувань. Виявилося, що шоумен і віднедавна кандидат у президенти України Володимир Зеленський займає у них лідируючу позицію. Керівник Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна пояснила ситуацію.

Про це вона розповіла в інтерв'ю РБК-Україна.

Ірина Бекешкіна заявила, що Зеленського здебільшого підтримує молодь. Раніше саме більшість українців до 25 років не бачили хорошого, на їх думку, кандидата. Тому вони не збиралися йти на вибори взагалі. Зеленський став саме тим, кого молодь хоче підтримати.

"Вони не бачили свого кандидата, а тепер побачили. І тепер в опитуваннях відсоток молоді, яка не збирається йти на вибори, не набагато більше, ніж в інших вікових категоріях. Ще в серпні рейтинг Зеленського серед молоді був 8 відсотків, а зараз - 18 відсотків, і серед молоді він лідер. тобто, як ми бачимо, голоси молодих українців розподілилися не пропорційно, а пішли одному з кандидатів", - зазначила Бекешкіна.

Ірина Бекешкіна

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Рейтин Володимира Зеленського значно зріс через те, що люд розчарувалися у старих політиках. Зараз все частіше говорять про обіцянки Порошенко, які так і залишилися словами. А також про надто нереальні слова Юлії Тимошенко про зниження ціни на газ у два рази.

"У нас 66 відсотків громадян вважають, що потрібні нові політичні лідери. А де їх брати? Це повинні бути люди відомі. А відомі люди - в телевізорі. Ми запитали, чи знають люди таких нових лідерів, і ствердно відповіли лише 25 відсотків, а назвали ще менше. По 5 відсотків назвали Зеленського, Вакарчука і Мураєва ... За Зеленського готові голосувати саме тому, що він не політик. При цьому я не думаю, що Зеленський вийде в другий тур, але він зробить хорошу заявку на парламентські вибори", - додала Бекешкіна.

Нагадаємо, що в команді Зеленського прибуло: юридична, наукова і загальнополітична області зайняті.

Також "Знай.uа" писав, що українці пригадали численні обіцянки Петра Порошенка, які досі так і залишилися обіцянками.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Анатолій Гриценко заявив про готовність провести дебати з Андрієм Садовим на будь-яких зручних для останнього умовах.