У столиці сума заборгованості з виплати зарплати склала 145 млн грн.

З них більше половини - 97,6 млн грн заборгували економічно активні підприємства, йдеться в експрес-випуску ГУ статистики в Києві.

Принципову частину коштів заборгували підприємства у Печерському (28,9%), Шевченківському (18,7%) та Оболонському (14,4%) районах.

У грудні минулого року в Києві зафіксували найвищу середню зарплату по Україні - 16 546 грн, а найнижчу - на Чернігівщині (8 005 грн).

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, експерти розповіли, кому з українців перерахують пенсії: доведеться гарувати вічно. Пенсії українцям на початку нинішнього року підвищили на незначну суму, максимум на 172 гривні, однак не всі українці отримали надбавку.

Виходить, що пенсії зросли на 172,2 грн. Сума виплат безпосередньо залежить від стажу і зарплати. Якщо розмір заробленої пенсії менше мінімальної, провадитиметься доплата. А якщо пенсія була більше 1497 гривень і 1669 гривень – доплата не передбачена.

Як повідомляв Знай. ua, Порошенко оприлюднив декларацію: купа компаній, картин, скульптур та автомобілів. Президент України Петро Порошенко задекларував 16 млн 303 тисяч 874 гривень доходу.

Зокрема, Порошенко отримав 336 тис. грн. зарплати, 172 тис. грн. доходу він отримав від продажу рухомого майна, 15 млн 795 тис. 874 грн. склали відсотки за депозитами в його "Міжнародному інвестиційному банку" ("МІБ").

На банківських рахунках в "МІБ" у гаранта 25,49 млн доларів, а також 8,19 млн грн. лежать в ПАТ "ЗНКІФ "Прайм Ессетс Кепітал", який об'єднує багато активів президента. При собі він зберігає 60 тис. грн. і 21 тис. доларів. В борг третім особам Порошенко дав 1,111 млн грн. і 3,43 млн дол.

Також "Знай. ua" писав, що українцям показали зарплати депутатів та міністрів: волосся дибки, так і живемо. Лідером серед всіх став віце-прем'єр Павло Розенко. Він у грудні непосильною працею на благо країни заробив 174,3 тисячі гривень. У цю неймовірну суму включено також премію і матеріальну допомогу.