Адвокат сімей Небесної Сотні спростувала заяву генерального прокурора України Юрія Луценка про те, що розслідування про катів Майдану - про тих, хто стояв за розстрілами під час Революції Гідності, нібито завершено, повідомляє Канал 24

Так, 1 січня Луценко оголосив про завершення слідства у справі про розстріли на Майдані. Глава ГПУ запевнив, що відомство має всі докази для передачі справи в суд.

"Ми вважаємо, що маємо всі докази для передачі в суд, зокрема, незалежну наукову експертизу про те, що команди Януковича, голови СБУ Якименка, керівника МВС Захарченка та їх підлеглих призвели до розстрілу мирних людей на Майдані", – сказав Луценко.

Стаття обвинувачення колишнього керівництва держави передбачає довічне ув'язнення.

Однак адвокат сімей героїв Небесної сотні Євгенія Закревська заперечила завершення розслідування.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Розслідування розстрілів на Майдані не завершено. Слідчі експерименти не проведені. Експертизи не завершені. Допити все не проведені. Відео і фото все не зібрані і не оброблені,– написала адвокат в Facebook.

Заява Луценка про завершення слідства Закревська розцінила як спробу згорнути це розслідування.

"Тобто припинити. Тобто провалити. Розпустити слідчих. Забити болт. Залишити, як є. Скинути нарешті з себе цей чужий гештальт і забути, як страшний сон. Це зовсім не те ж, що "завершити розслідування і передати обвинувальні акти в суд і отримати вироки", – написала адвокат.

Нагадаємо, розстріли Майдану: Луценко заявив, що справу розкрито, катам - Януковичу, Захарченко, Якименко та іншим, хто стоїть за розстрілами, загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, Петр Порошенко буде висуватися на другий термін президентства.

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський запропонував унікальний спосіб підрахунку голосів. Також "Знай.uа" писав, в Верховній Раді заблокували коридори - нардепів про це не попередили.