Генеральна прокуратура України оголосила про завершення розслідування у справі розстрілів на Майдані в 2014 році. Так, глава ГПУ Юрій Луценко в ефірі телеканалу «Прямий» завив про те, що справа про катів Майдану найближчим часом буде переданов в суд.

"Ми маємо всі докази для передачі в суд, зокрема, незалежну наукову експертизу про те, що команди [Віктора] Януковича, голови СБУ (Олександра – ред.) Якименко, керівника МВС (Віталія – ред.) Захарченко та їх підлеглих призвели до розстрілу мирних людей на Майдані", – сказав Луценко.

Генпрокурор зазначив, що статті, за якими звинувачуються вищеперелічені злочинці – підстава для довічного тюремного терміну.

За словами Луценка, на лаві підсудних перебуває 150 представників силових структур. Зі слів генпрокурора, ГПУ планує "заочно додати ще півтора десятка осіб на чолі з Януковичем та керівниками силових структур", які віддали злочинний наказ вбивати активістів у центрі Києва.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що ГПУ встановила, що накази про відкриття вогню по "майданівцям" під час Революції Гідності віддали Віктор Янукович, Віталій Захарченко та Олександр Якименко. Луценко також заявляв, що після завершення судового процесу про державну зраду Віктора Януковича почнеться ще один судовий процес про розстріли протестувальників у часи Майдану.

Нагадаємо, раніше ми публікували подробиці справи про розстріл учасників Евромайдана. Яка доля чекає катів і скільки людей вирушило на лаву підсудних.

Нагадаємо, раніше ми писали про «української мрії» козака Гаврилюка. Як «Міша з Майдану» проміняв чуб на гроші.

Депутат Михайло Гаврилюк, або як його називають в народі "козак Гаврилюк" у часи Революції Гідності відзначився тим, що став жертвою беркутівців.

На ідеалах Майдану він отримав довіру людей і став політиком. Втім, весь патріотизм різко відійшов на другий план, коли поруч з'явилися гроші. На це у своєму Facebook натякнув юрист, блогер Михайло Шнайдер

Напомним, Петр Порошенко буде висуватися на другий термін президентства.

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський запропонував унікальний спосіб підрахунку голосів. Також "Знай.uа" писав, в Верховній Раді заблокували коридори - нардепів про це не попередили.