Печерський Райсуд Києва зняв арешт з майна екс-міністра Внутрішніх справ України Віталія Захарченка, підозрюваного у відмиванні грошей. У судовому реєстрі з'явилася відповідна постанова, передає УНІАН.

«"Клопотання задовольнити. Скасувати арешт, накладений на майно нідерландської компанії "Фонд Адміністративне бюро LVV" ( "Stichting Аdministratiekantoor LVV") (номер в реєстрі компанії № 53625404) в рамках кримінального провадження №42014000000001262 від 13 листопада 2014 року", - йдеться в тексті постанови. Нижче список активів, з яких суд зняв арешт.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Раніше Печерський райсуд Києва зняв арешт з 20 земельних ділянок, трьох будинків, квартири і двох машиномісць, накладений у рамках розслідування справи про відмивання коштів екс-главою МВС Віталієм Захарченком. Як йдеться в реєстрі судових рішень, відповідне рішення виніс суддя Віталій Писанець 30 січня.

Майно екс-глави МВС Віталія Захарченка більше не знаходиться під арештом. Рішенням Печерського райсуду Києва арешт був знятий з усього, чим володіє скандальний екс-міністр, а це не мало: 20 земельних ділянок, трьох будинків, квартири і двох машиномісць. Арешт був накладений за підозрою у справі про відмивання коштів, пише видання «Судовий репортер».

За даними Держархбудінспекції, дозволу на будівництво будинку в селі Романків отримувала особисто Людмила Захарченко, дружина колишнього міністра.

Наголошується, що 10 земельних ділянок розташовані в Київській області, ще десятий Донецької. Квартира, яка належала компанії, зареєстрована у Києві.

Арешт на майно був накладений у рамках кримінального провадження від 13 листопада 2014 за фактами злочинної діяльності екс-глави МВС і осіб з його найближчого оточення за ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 5 ст. 368 (хабарництво), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом), ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше ми писали про ще одне розслідування – у справі про розстріли бійців Небесної Сотні на Майдані. Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про те, що розслідування у цій справі завершено, проте адвокат родин бійців Небесної Сотні спростувала цю заяву.

Дивіться: Віталій Захарченко, екс-глава МВС України: голосувати немає за кого