Солом'янський райсуд Києва зняв електронний браслет з екс-очільника Державної фіскальної служби Мирослава Продана, якого підозрюють у незаконному збагаченні. Продану також повернули закордонний паспорт.

Як повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, напередодні, 4 лютого, суд за результатами розгляду клопотання прокурорів САП продовжив термін дії процесуальних зобов'язань Продану, але лише частково.

Суд дозволив Продану не носити електронний браслет та не здавати свій закордонний паспорт, що фактично дає йому можливість як підозрюваному безконтрольно пересуватись та виїздити за кордон.

"Задовольняючи клопотання частково ... слідчий суддя всупереч позиції прокурорів відмовив у продовженні зобов'язання носити електронний засіб контролю і здати на зберігання документ для виїзду за кордон. Фактично судом надана можливість підозрюваному безконтрольно пересуватися і виїжджати за кордон", - повідомили в САП.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У САП зазначили, що суд ухвалив таке рішення всупереч вимогам прокурорів.

Мотиви рішення наразі невідомі, оскільки оголошено лише його коротку версію. Рішення слідчого судді не може бути оскарженим, додали в прокуратурі.

Цю подію прокоментував юрист Андрій Портнов. Він пригадав слова Гройсмана, який заявляв, що поки він буде прем'єром, Продан буде главою ДФС

"Думаю, потрібно розглядати це рішення в одній сукупності з подіями, що відбувалися в останні півроку навколо прем'єр-міністра Гройсмана, який заявляв, що поки він прем'єр, Продан буде главою ДФС.
Очевидно, що таке прощення потрібно пов'язувати то з актуальними, то із загостреними, то із різко притихшими перевірками ГПУ і СБУ навколо Гройсмана, раптово здохлої кримінальної справи про незаконне розмитнення Мерседеса і несплату податків членами його сім'ї та урочистій участі Гройсмана у форумі з висунення Порошенка.
Занадто низька висота після такого пафосного фотографування з бабусями і асфальтоукладальниками", - зазначив Портнов.

Сегодня суд вернул загранпаспорт и снял браслет с экс-начальника фискальной Службы Продана. Думаю, нужно рассматривать...

Geplaatst door Andriy Portnov op Dinsdag 5 februari 2019

Нагадаємо, правоохоронці не виконали рішення суду про застосування до екс-очільника Державної фіскальної служби Мирослава Продана електронного браслету. Пояснення шокує - правоохоронці не змогли знайти для Продана вільного браслету.

Як повідомляв портал Знай.ua, на початку грудня 2018 року Продана відпустили на поруки.

Також Знай.ua писав, СБУ отримала переписку колишнього фіскала Продана- втікача видала власна неграмотність.