Ймовірній втечі з України колишнього виконуючого обов'язки керівника Державної фіскальної служби Мирослава Продана знаходять все більше доказів. При цьому, вже не журналісти та активісти, а спецслужби.

Припускають, що Продан виїхав через Молдову ніби на лікування. Як він так раптово "захворів" і чому не знайшов спеціаліста вдома?

Викрили екс-чиновника не документи, а звичайна переписка в особистих повідомленнях. СБУ отримала доступ до його телефона (в нього їх було кілька), користувався звичним "китайцем", більш того, через свою неграмотність припустився банальної помилки. Секретні дані від переправляв через Telegram.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вражає, коли глава фіскальної служби в ранзі міністра фотографує величезну пачку готівки доларів, і невдоволено пише того, хто передав, що ця пачка - "мокра", треба замінити. Деяким довіреним особам він розповів про купівлю маєтку у Туреччині, відмивання коштів та навіть відпочинок на елітних курортах.

Угода з нерухомості була оформлена через посередника - одеського бізнесмена Віталія Астахова, засновника фірми "Васко да Гама". Подивіться, його ім'я фігурує в листі, який турецька брокер Бейза Язісі направив Астахову.

"Найдорожчий комплекс в Туреччині" Мандарин ", там у принців Катару будинку" - досить рапортує Продану Павицький про двох віллах.

Жодне приміщення, до речі, не внесено у декларацію, хоча тільки на два будинки (а невідомо, скільки всього є) він витратив 2,4 мільйона євро.

Нещодавно прем'єр-міністр Гройсман сказав, що Продан піде сам з посади, і що не варто "розгойдувати" владу перед виборами.

Тому Продан пішов, і його справу передали в САП, яка готує підозру і діє швидкими темпами, що не могло не стурбувати Продана - з такими доказами йому не вдасться відкрутитися.
Перебування на посаді також було не зовсім законним – не можна виконувати без конкурсу такі умови, він міг працювати в державній установі не більше кількох місяців.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

"Поки я прем'єр-міністр, він (М.Продан) керуватиме ДФС ", - сказав Гройсман в ході робочого селекторної наради.

Дивіться: як Продан отримав підвищення?

Нагадаємо, з'явилися основні припущення щодо втечі Продана. Як повідомляв "Знай.ua", журналіст розповів про втечу Продана напередодні допиту. Також "Знай.ua" писав, німецький канцлер оскандалився заявою про Україну.