У Москві розпочалась прес-конференції за участю колишнього президента-втікача Віктора Януковича.

Напередодні про бажання Януковича звернутися до народу анонсували російські ЗМІ.

Як наголосив днем раніше екс-глава держави, він ініціював цю прес-конференці для того, "щоб дати оцінку цьому "бєспрєдєлу".

Конференція розпочалась у середу, 6 лютого, 0 13.00 за Київським часом.

"Як ви знаєте, я уважно слідкую за подіями в Україні. Мені довелось в своєму житті дуже багато приділяти уваги для розвитку цієї держави, якості життя українського народу...", - розпочав своє звернення Янукович.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще
Віктор Янукович не забув згадати свої колишні заслуги.

"Ми побачили процеси, які призвели до багатьох жертв, які називаються воєнним протистоянням. Усім цим подіям потрібно дати правову оцінку, але її не можна назвати українською. Тому що зараз в Україні при владі ті особи, які порушують закони, а суди - це всього лише театральні постановки. Тому такого розгулу всездозволеності, як зараз, в Україні ніколи не було. Населення України стало набагато бідніше, життя стало важчим і ті обіцянки, які давав Порошенко 5 років тому, не виконав. А доходи ростуть лише у купки людей, яка наближена до влади. Іншим українцям стає все важче виживати", - сказав Янукович.

Що стосується внутрішньої ситуації в Україні, вона, за словами Януковича, стає складнішою з року в рік через занепад економіки та росту зовнішніх боргів.

"Борги будуть повертати нові покоління українців, тому що вони (борги) стають непомірними. Промисловість втратила ринки збуту, українці шукають роботи в інших країнах", - додав він.

Янукович додав, що його адвокати зайнялися розслідуванням, щоб встановити, хто насправді порушив Конституцію України та здійснив переворот та хто винен у втраті Криму.
Не забув Янукович зачепити тему церкви та наданню Україні автокефалії. Як підкреслив він, ніхто раніше з політиків не втручався у справи церкви, вона була відділена від держави. А ті, хто втрутився, за словами Януковича, взяли на себе великий гріх.
"Влада будь-якою ціною буде робити все, щоб задіяти весь наявний у них ресурс (адміністративний і технологічний), які дозволять фальсифікувати майбутні вибори президента. Тому що без фальсифікації перемогти на цих виборах представнику влади, точніше я прямо скажу президенту Порошенку не можливо", - сказав Янукович.
Дивіться: Що ще скаже Віктор Янукович у своє виправдання

Нагадаємо, адвокати Віталій Сердюк, Ігор Федоренко та Олександр Горошинський, які представляють інтереси колишнього Президента України Віктора Януковича, повідомили про презентацію результати власного розслідування злочинів, які інкримінують їх клієнту.

Як повідомляв портал Знай.ua, суд визнав Януковича невинним.

Також Знай.ua писав про те, що за високими парканами в селі Гореничі, що під Києвом, проглядається будинок колишнього генпрокурора Віктора Пшонки.