У Мережі спалахнув великий скандал, в якому задіяні YouTube, Роскомнадзор та українське ЗМІ, передає Liga.net. Всьому виною – ролик про кримського політв'язня Еміра-Усеина Куку, який, з точки зору росіян, пропагує екстремізм і масові заворушення.

Юридичний відділ YouTube на підставі скарги Роскомнадзора вимагає від українського інформаційного агентства Центр журналістських розслідувань видалити зі свого каналу відео-репортаж про кримському политзаключенном Емір-Усеине Куку. Про це йдеться в листі Мининформполитики адміністрації YouTube і Google, опублікованому в Facebook заступник міністра інформполітики Еміне Джеппар.

Згідно з листом, 4 лютого Центр журналістських розслідувань отримав лист від YouTube з вимогою видалити відео. YouTube мотивував свою вимогу тим, що отримав скаргу від Роскомнагляду про те, що в ролику нібито містяться "заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності…", що є порушенням російського законодавства.

Нагадаємо, раніше у Facebook стався масштабний збій, дісталося і українцям.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У вівторок, 5 лютого, жителі багатьох європейських країн почали масово жаловаться на роботу Facebook. Багатьом не вдалося відправити повідомлення через додаток Messenger.

Про збій говорили в Польщі, Чехії, Фінляндії, Нідерландах. Не уникла проблем і Україна, основний потік скарг надходить з Києва.

За словами користувачів, Messenger не довантажує повідомлення з архіву, видаючи службове інфо про відсутність у користувача збереженою історії листування. У ряді випадків месенджер збоїв при спробі відправити повідомлення адресату списку контактів.

Нагадаємо, що користувачі Windows 10 звикли до постійних помилок, однак, вони не особливо інформативні і не дають жодних результатів – доводиться звертатися за відповіддю до Google. На "гугление" йдуть дорогоцінні години, а проблема зникає всього за кілька хвилин.

У Microsoft вирішили виправити це непорозуміння. Як передає TechSpot, посилаючись на ресурс WinFuture, компанія незабаром випустить поліпшену версію своїх повідомлень про помилки, які можуть з'явитися при установці Windows 10 вже в наступному оновленні, яке заплановане на квітень цього року.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Роскомнагляд зганьбився дешевим наїздом на Google

Також "Знай.uа" писав про те, що Всесвітньо відома соцмережа закривається: всі ваші дані в небезпеці.

Дивіться по темі: Топ-5 блокувань Роскомнадзора