Генпрокурор Юрій Луценко "додав" до Небесної сотні ще 18 осіб. Він заявив, що 18 загиблих в 2014 році на Майдані Незалежності міліціонерів також входять у цей список, тому що є жертвами.

Про це він сказав на засіданні комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

"Підкреслюю, мова йде про всі сторони конфлікту, тому що серед Небесної сотні є і 18 загиблих міліціонерів. І ті, і ті - жертви", - сказав Луценко.

Юрій Луценко

Генпрокурор також зачитав висновки експертизи, які підверджують його слова. Згідно з ними встановлено ​​прямий причинно-наслідковий зв'язок між жертвами на Майдані і наказами вищого керівництва країни та силових органів.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нещодавно генпрокуратура завершила розслідування кримінальної провадження у розстрілів мирних протестувальників на Майдані Незалежності в Києві в 2014 році. За словами Луценка, за злочинні накази він може отримати довічне ув'язнення. Генпрокурор зазначив, що справа буде передана до суду після того як парламент прийме "одне важливе рішення".

Як повідомлялося, однією з основних стратегій захисту екс-беркутівців в Святошинському суді Києва є те, що під час протистоянь 20 лютого в центрі Києва були також застрелені і правоохоронці, що, на переконання адвокатів, спростовує твердження сторони обвинувачення про мирний характер масових акцій учасників Майдану.

Нагадаємо, що секретар РНБО Олександр Турчинов назвав неправдивими заяви кандидата в президенти Анатолія Гриценка про те, що він нібито "ховав" свого сина від участі в АТО.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", війська Криму підпорядковувалися не керівникам видів Збройних сил України, а виключно керівнику Військово-Морських сил Чорноморського флоту. Цю інформацію повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Також портал "Знай.uа", адвокат сімей Небесної Сотні спростувала заяву генерального прокурора України Юрія Луценка про те, що розслідування про катів Майдану - про тих, хто стояв за розстрілами під час Революції Гідності, нібито завершено.