Війська Крыму підпорядковувалися не керівникам видів Збройних сил України, а виключно керівнику Військово-Морських сил Чорноморського флоту.

Цю інформацію повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає "ХВИЛЯ".

"Фактично країна була поділена на три військові зони, одна з яких була в Криму і була окупована так легко, в тому числі тому, що війська в Криму не підкорялися керівникам видів ЗСУ, а виключно керівнику Військово-Морських сил Чорноморського флоту". Юрій Луценко

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, в територіальний склад України повернуть тимчасово окупований Росією Крим.

Це доведеться зробити комусь із наступних президентів Російської Федерації. Політики змушені будуть робити кроки з повернення анексованого Криму, інакше в РФ не буде майбутнього.

Таку думку висловив російський журналіст Олександр Риклін. Він не підтримав позицію екс-віце-прем'єра РФ Альфреда Коха про те, що будь-яке керівництво ніколи не поверне Україні анексований Крим, так як для будь-якого російського політика це стане політичним харакірі.

"Мені здається, що взагалі-то в кожного або майже у будь-якого наступного глави російської держави просто не буде ніякої іншої опції, крім як повернути Крим або хоча б почати рухатися в цьому напрямку. Тому що ніякого повернення в цивілізоване співтовариство без цього у російської економіки та взагалі в російської держави немає майбутнього, неможливо без цього заходу", - каже російський журналіст Олександр Риклін.

Як повідомляв раніше Знай.uа, наймолодший в'язень Кремля серед полонених українських моряків, воєний Андрій Ейдер в ув'язненні міг заразитися дуже страшною хворобою - гепатитом.

Також Знай.uа писав про те, що бойовики Путіна, засуджені в Україні за участь у війні на Донбасі, благають Кремль обміняти їх на українських політв'язнів.