У російській пресі продовжується радість від можливої передачі Росією Курильських островів Японії.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, російські пропагандисти продовжують розповідати населенню, що Путін прийняв повністю правильне рішення передати Курили, адже Японія стане "адвокатом" Росії у світі та великій сімці.

Навіщо Курили?

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Для Японії питання повернення чотирьох Курильських островів є вкрай важливим та необхідним через постійне збільшення населення. Більше того місцевих політиків, які згодні на домопленість з Росією за будь-яких обставин є дуже багато.

Для громадян Японії повернення Курильських островів - фактижно те ж саме, що для громадян України сьогодні - повернення анексованого Криму та окупованого Донбасу.

Чому Путін не проти

Кремль намагається фактично продати Японії Курильські острови задля отримання політичних преференсій.

Крім того експерти відзначають, що повернення островів активізує новий етап російсько-японських двосторонніх відносин. Адже у цьому регіоні є лише одна держава, яка можуть виступити на противагу Китаю. За словами експерта саме Японія може нейтралізувати апетити Китаю.

"Сьогодні Путіну потрібен сигнал на внутрішньому рівні, потрібен успіх зовнішньополітичний, успіх для внутрішньої публіки, - розповів директор інформаційно-аналітичного центру "Перспектива" Павло Рудяков. - Другий момент: російсько-китайські відносини сьогодні на підйомі. Але Росії важливо мати не тільки хороші відносини з Китаєм, але і противагу Китаю в регіоні. І Японія може бути таким нейтралізатором домінування Китаю. Тобто Москва підходить комплексно до зовнішньої політики на сході", - відзначає експерт.

Крім того, керівник Центру проблем Російської Федерації Національного інституту стратегічних досліджень Петро Бурковський зазначив, що активізація перемовин з Японією розпочалась пілся різкого падіння рейтингу нинішньої російської влади у Примор'ї.

"Я думаю, тут є навіть певний зв'язок з результатами вересневих виборів в Приморському краї, коли лише ціною скасування результатів Москві вдалося не допустити перемоги опозиціонера і активізацією переговорів. У краї дуже сильні протестні настрої, і владі вкрай необхідно переключити увагу громадян", - зазначає Петро Бураковський.

Нагадаємо, Путін нарешті заговорив про обмін полонених моряків.

Як повідомляв "Знай.ua", Росія масово продає вугілля з Донбасу.

Також "Знай.ua" писав, що путінські бойовики накрили українських героїв пекельним вогнем, є поранені.

Росія готова обміняти Сенцова на трьох своїх громадян, які засуджені в США, – "Новая газета"