На розробку повністю української ракетної системи було витрачено всього 2,5 року - це рекордні терміни, каже голова київського КБ "Промінь"

Певна кількість пускових установок вітчизняного ракетного комплексу "Вільха" будуть готові до відправки у війська в першій половині 2019 року, а до кінця сезону ракетники ВСУ отримають сотні ракет. Про це розповів директор конструкторського бюро "Промінь" Олег Коростельов, пише Цензор.

"Міноборони заплатило нам аванс за серійне виготовлення сотень ракет. Вони будуть готові у другому півріччі", - зазначив він.

Як розповів чиновник, ефективність "Вільхи" порівнянна з потужністю тактичних комплексів, але точність ураження значно перевищує, наприклад, "Точки-У", а нове покоління ракет "Вільхи" не поступиться ОТРК і по дальності.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми вже зараз ведемо роботу над збільшенням дальності польоту ракети практично в два рази при збереженні високої точності ураження цілі", - додав Коростельов.

Кожна пускова установка "Вільхи" може завдати високоточний удар по 12 різних об'єктів супротивника, а не одного, як звичайна РСЗВ. Під час пікірування на ціль ракета починає коригуватися, здійснюючи наведення по заданій системі координат.

Голова КБ "Промінь" запевняє, що ракету "практично неможливо" збити зенітним зброєю, так як вона на активній ділянці польоту розганяється до 1,2-1,3 км/с.

Коростельов каже, що "Вільхою" зацікавилися два близькосхідні держави, йдуть активні переговори. Світова вартість однієї ракети такого комплексу складає більше $200 000.

Нагадаємо, захисники України на Донбасі блискуче розгромили бойову машину з окупантами: відео. Українським військовим вдалося знищити бойову машину бойовиків на Донбасі.

Як повідомляв "Знай.ua", окупанти вирішили остаточно доконати Крим і висушити гирла рік: не туди течуть. Воду річок збираються перенаправити по трубах в степ.

Також "Знай.ua" писав, що волонтери терміново звернулися до українців за допомогою.