Франція і Німеччина знайшли компроміс в питанні про "Північний потік-2" і залагодили проблему по газовій директиві ЄС.

Про це повідомляє "Європейська Правда", посилаючись на Sueddeutsche Zeitung.

Повідомляється, що Берлін і Париж в п'ятницю внесли свої пропозиції про поправки до газової директиви, узгоджені з Єврокомісією.

Однією з пропозицій стало те, що відповідальність за газопроводи з третіми країнами, такими як Росія, буде лежати на країні, де газопровід вперше з'єднується з європейською мережею.

Таким чином Берлін і Париж домовилися, що всі рішення по "Північному потоку-2" буде приймати Німеччина.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Повідомляється також, що узгоджені поправки нададуть шанс на втілення проекту "Північний потік-2", реалізація якого виявилася під загрозою через позицію Франції.

У п'ятницю країни ЄС повинні проголосувати за зміни в газовій директиві ЄС.

Як повідомлялося, Франція планує підтримати пропозицію ЄС щодо регулювання російського газопроводу "Північний потік-2".

Дипломатичні джерела раніше стверджували, що Німеччина тиснула на інші європейські столиці, щоб заблокувати нову директиву.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав про те, що українцям анонсували чергове підвищення тарифів на газ, яке очікується вже в другому кварталі 2019 року. Згідно з прогнозом Нацбанку, в цілому адміністративно регульовані ціни на 2019 рік зростуть на 13,6%. Огляд їх темпів зростання в порівнянні з попереднім прогнозом (11,7%) в основному пов'язаний з переносом підвищення цін на централізоване опалення і гаряче водопостачання на січень 2019 роки (з грудня 2018 роки) і дещо більшим збільшенням акцизів на тютюнові вироби.

Також "Знай.ua" повідомляв про те, що в Україні анонсували зміна принципів нарахування оплати за спожиті послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Відомо, що з 25 січня 2019 року в Україні почала діяти нова методика розподілу обсягу спожитих комунальних послуг між споживачами в будинку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", український уряд вимагає від "Нафтогазу" перегляду діючих контрактів. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що нові угоди повинні передбачати обмеження заробітної плати топ-менеджменту.