Народний депутат Сергій Лещенко був помічений на зустрічі з кандидатом в президенти України Володимиром Зеленським.

Наразі Сергій Лещенко бачить своє завдання в тому, аби привести до влади "незашкварених" політиків і визнає, що реально домовлятись про спільний похід до парламенту можна буде лише після президентських виборів. Депутат сподівається, що їхні результати зіб’ють зайвий гонор у багатьох політиків, які тепер не складуть собі ціни, - пише "Главком".

Сергій Лещенко

На питання, з якою метою Лещенко та інші депутати прийшли на зустріч з Володимиром Зеленським, депутат відповів, що їх головним завданням сьогодні є отримати публічну обіцянку від кандидата номер один (відповідно до попередніх рейтингів, складених на основі соцопитувань), що він буде поважати принципи задекларовані антикорупційним середовищем.

"Для нас важливе не прізвище переможця виборчих перегонів, а правильна робота інституцій. Ідеалом у цьому плані є Америка часів Трампа, де всі спроби останнього підламати під себе Конституцію провалились. Я хотів щоб у нас теж повноцінно працювали інститути, НАБУ було самостійним органом, відстороненим від усіх президентів", - сказав Лещенко.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Володимир Зеленський

У свою чергу Лещенко назвав Зеленського "чистим аркушем", на якому написати правильне простіше, ніж ніж переписати написане вже багато разів.

"Мені здається, його загальний розвиток недооцінюють. Так, у нього немає загальних знань, приміром, про те, що НАБУ розслідує злочини, передбачені статтею 191 Кримінального кодексу, частина 5. Але що таке НАБУ, НАЗК, електронна декларація і СБУ – він знає, йому не потрібно пояснювати базові речі. Так, спеціальних знань у нього немає, але це дає можливість пояснити йому ці речі", - додав депутат.

Лещенко

Лещенко зазначив, що їхня мета - перетягнути кандидата в президенти на свій бік. Депутат упевнений, що Зеленський, не дивлячись на результати всенародного голосування, в будь-якому випадку може стати дуже впливовим політиком.

"Так, наша мета – перетягнути Зеленського на свій бік, аби він, якщо стане президентом, не влаштовував хресний похід проти НАБУ, а якщо стане головою крупної фракції – щоб не підігравав сценаріям розправи з НАБУ. Навіть якщо Зеленський не стане президентом, то буде впливовим політиком у парламенті", - зазначив Лещенко.

Нагадаємо, у Львові намагались зірвати благодійний концерт Зеленського та його команди гумористів.

Як повідомляв портал Знай.uа Зеленському запропонували зайняти місце Януковича в Межигір'ї.

Знай.uа писав: Зеленський запустив новий челлендж: я клоун і пишаюся цим.

Дивіться: Володимир Зеленський виступив у Львові