У Кремлі намагаються показати свою значущість і не хочуть залишатися на узбіччі світових процесів.

Росія спровокувала напруження відносин з США на ґрунті розірвання договору про використання ракет середньої і малої дальності (ДРСМД), щоб привернути до себе увагу. Про це в коментарі сайту "Сегодня" заявив голова правління організації "Майдан закордонних справ", експерт з питань зовнішньої політики і безпеки Богдан Яременко.

Як пояснив експерт, таким чином Російська Федерація хоче показати свою значущість і вплив на ті процеси, які відбуваються в світі.

"Росіяни грають в гру. Вони розвивали всі ракетні системи середньої і малої дальності, маючи конкретні цілі. Є розуміння, що цими ракетами вони загрожують європейцям, і ця загроза сприймається як єдина можливість залучити американців до діалогу, бо інакше на них не звертають увагу. Вони розуміють, що порушують цей договір, а зараз намагаються зробити вигляд, що це американці у всьому винні. Вони привертають увагу, щоб їх сприймали як повноправних партнерів або як повноправних ворогів, щоб вони не залишалися на узбіччі світових процесів, розподілу сфер впливу", – вважає Яременко.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

При цьому росіяни розуміють всі ризики, каже експерт.

"Вони все розуміють. Зараз загрози для Росії немає, але в майбутньому Росія може не витримати гонку озброєнь", – додає він.

Такою поведінкою Росія може довести до того, що у США не залишиться іншого виходу, як вийти з цього договору остаточно.

"Зараз США ведуть консультації і переговори. США зробили заяву про вихід. І, я думаю, що у них може не залишитися іншого виходу, як вийти з цього договору. Адже сьогодні США турбує не тільки Росія. Ці ракети починають виготовляти й інші країни. Приміром, Китай, Іран. США розуміють, що Росія вже порушила, а інші – і не були обтяжені. США не будуть виконувати його в односторонньому порядку, а також будуть розробляти ракети", – резюмує Яременко.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Європа зробила Донбасу щедрий подарунок: в обмін на довіру.

Як повідомляв портал "Знай.uа": на Донбасі знешкодили збройових баронів ЗСУ: намагалися продати батьківщину.

Також "Знай.uа" писав, що Генконсульство РФ в Харкові закидали яйцями і ємностями з зеленкою під час акції протесту проти російської агресії.