Уряди Швеції, Швейцарії і Данії заявили про початок проекту "Ефективне управління та залучення громадян для поліпшення доступу до правосуддя, безпеки, охорони навколишнього середовища і соціальної згуртованості на сході України". В рамках його реалізації планується виділити понад $14 млн, про що в п'ятницю, 8 лютого, повідомляється на сайті Програми розвитку ООН (ПРООН). Проект Програми розвитку ООН розрахований до 2022 року і має на меті сприяти соціальній згуртованості та ефективному самоврядуванню в регіоні.

У повідомленні сказано: "Через конфлікт на сході України, який триває вже п'ятий рік, цивільне населення зазнало значних втрат, зокрема, за період з 2014 року загинуло 3300 чоловіків, жінок і дітей, отримали поранення близько 9000 мирних жителів. 1,5 млн чоловік стали внутрішньо переміщеними особами, а чимало інших, що живуть у постраждалих від конфлікту районах, стикаються з різноманітними проблемами".

В ООН висловили надію, що спільний внесок Швеції ($3 млн), Швейцарії ($2 млн) і Данії ($9,045 млн) в сумарному розмірі $14,045 млн дасть можливість приступити до пошуку шляхів для вирішення ключових проблем в тимчасово окупованих областях України.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

В організації абсолютно переконані: "Кризу довіри можна подолати тільки створюючи робочі місця, долаючи бідність, реалізуючи антикорупційні заходи, впроваджуючи правоохоронну та судову реформи, а також забезпечуючи права людини".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що співробітниками СБУ було затримано двоє військовослужбовців, які намагалися продати зброю. Як стало відомо, дана угода далеко не перша в активі злочинців. Крім того, за місцем їх проживання правоохоронці знайшли ще чотири автомата.

Як повідомляв портал "Знай.uа": журналіст Дмитро Гордон розповів, що часто виступає в ефірі російських телеканалів з тієї причини, що йому приносить задоволення розповідати мешканцям країни-агресора правду, яку вони ніколи не почують на своїх проплачених путінських каналах.

Також "Знай.uа" писав, що Генконсульство РФ в Харкові закидали яйцями і ємностями з зеленкою під час акції протесту проти російської агресії.