Цієї п’ятниці суд продовжив Надії Савченко термін утримання під вартою. Він закінчився 15 лютого 2019 року.

Відтак, апеляційний суд Чернігівської області продовжив народному депутату України Надії Савченко термін утримання під вартою на два місяці. Про це в п'ятницю, 15 лютого. Інформацію оприлюднило агентство Інтерфакс-Україна.
Варто зазначити, що крім цього суд розглядав питання про підсудність справи за обвинуваченням Савченко і колишнього керівника Центру визволення полонених Офіцерський корпус Володимира Рубана в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, і перенаправив його у Верховний суд України.

До речі, прихильники і адвокати Савченко переконані, що своїм рішенням суд вийшов за межі повноважень і не мав права вирішувати питання про продовження арешту.
Раніше йшлося, що колегія Верховного суду ухвалила рішення про розгляд справи Савченко і Рубана в Чернігівському районному суді Чернігівської області.
У четвер, 14 лютого, Чернігівський районний суд задовольнив заяву адвокатів Савченко про відвід суддів.

У зв'язку з відсутністю можливості зібрати новий склад суду справа Савченко-Рубана було направлено до Апеляційного суду Чернігівської області для визначення підсудності.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що справа Савченко-Рубана: суд ухвалив важливе рішення, оскарженню не підлягає. Обвинуваченим також продовжили утримання під вартою.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа": ситуація з перекиданням справи Савченко-Рубана з одного міста в інше спрямована на відволікання уваги. Передбачається, що таким чином їх хочуть віддалити від Києва, щоб не створювати підґрунтя для інфоповоду.

Також портал "Знай.uа" писав, що Надію Савченко, яка нині перебуває в СІЗО за підозрою в підготовці терактів у центрі Києва, висунули в президенти України на з'їзді партії "Суспільно-політична платформа Надії Савченко".