Стосунки між владою та великим бізнесом показують, що всі заяви українських високопосадовців про деолігархізацію після Майдану є лише видаванням бажаного за дійсне. Уже минає п'ятий рік цієї самої деолігархізації, однак, результату не видно. Досить подивитись на ДТЕК з Роттердам+, облгази Фірташа, монополію "Зеонбуд" на телевізійному ринку та ін.

У той же час представники влади всіляко намагаються нас переконати у зворотньому. Так, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що на рішення Кабінету міністрів олігархи не впливають. На питання про деолігархізацію прем'єр відповів в інтерв'ю виданню Liga.net.

Гройсман, зокрема, заявив, що не потрібно демонізувати олігархів, адже вони сьогодні дбають про свою репутацію і прозорість бізнесу, взаємодіють з глобальним світом і це вже не той "божевільний бізнес" 1990-х років.

На резонне зауваження журналіста про те, що олігархи впливають на фракції в парламенті, а прем'єр зацікавлений в прийнятті потрібних законів, і йому потрібні голоси депутатів, на яких вони впливають, Гройсман заперечив вплив олігархів на рішення уряду.

"Точно можу вам сказати, що на рішення уряду олігархи не впливають. Скажу чесно: парадокс, але середній бізнес впливає більше, бо ми з ним радимося. Це бізнес-асоціації, EBA (Європейська бізнес-асоціація — ред.), СУП (Спілка українських підприємців — ред.), Федерація роботодавців та інші", - заявив прем'єр.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У той же час насправді великий бізнес отримує дотації з бюджету у той час, як малий та середній бізнеси в Україні практично знищені.

Аргументів, навіщо дотувати прибутковий бізнес, у Гройсмана не виявилось.

"Ми взагалі нікого не дотуємо персонально. Ми дотуємо тих, хто створює робочі місця в Україні", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, у Гройсмана помітили шалений ріст економіки: зубожіння, смішні пенсії та зарплати не завадили

Як повідомляв портал Знай.ua, у Гройсмана розпилять останній найцінніший актив України: піде з молотка за копійки

Також Знай.ua писав, Гройсман розповів, коли Супрун стане міністром