Пенсіонери радіють, що тепер пенсії будуть вище.

Віце-прем'єр У країни, Павло Розенко, анонсував фіксований відсотковому співвідношенні до виплат перерахунок пенсій.

В Україні ухвалили проект про прерахунок виплат окремим категоріям пенсіонерів. Тим, чия пенсія становила понад 5 тисяч гривень в рамках закону «Про загальнообов'язкове пенсійне страхування» до виплат ще додадуть зверху тисячу гривень.

Таку зміну пояснюють перерахунком фіксованих пенсій в процентному співвідношенні на рівні 17-20%

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

План до виконання настане вже на початку березня місяця, підвищувати виплати будуть за новою розробленою формулою, яка враховує коефіцієнт інфляції і зростання зарплат за попередні роки в Україні.

Таку заяву зробив віце-прем'єр-міністр України, повідомляє правительствинный портал.

Павло Розенко зазначив, що на даний момент на рахунках Пенсійного фонду України достатньо грошей , щоб здійснити прерахунок пенсій.

Також, прем'єр обрадував і тих у кого пенсія нижче мінімальної ( 1497 гривень), так як виплати пенсіонерам будуть підвищені до рівня "мінімалки", а при умовах перерахунку вони, можливо, зростуть ще більше. Він зазначив, що такі виплати за віком, в Україні, отримують близько двох мільйонів чоловік, тому держава гарантує їм мінімальну пенсію. Різницю ж обіцяють компенсувати за рахунок коштів бюджету.

Раніше віце-прем'єр розповів про те, чому ж держава раніше не здійснила перерахунок пенсій. З 2012 року діяв закон про "зрівняльну" системі пенсій, коли громадяни з мінімальним стажем роботи могли отримувати таку ж пенсію, як і особи, які працювали і сплачували внески у Національний фонд понад 20 років. Саме цю ситуацію намагається вирішити приавління допомогою "осучаснення" пенсій. Першу частину проекту провели ще в 2017 році, а ще одна планується на березень 2019.

З 1 березня 2019 року знову буде проведена переіндексація пенсій. Пенсії будуть підвищені щодо коефіцієнта, що враховує зростання інфляції і середніх зарплат по країні. За підрахунками, такий коефіцієнт дорівнює 1,174, що означає збільшення пенсій в середньому на 17%

Міністр соціополитики Андрій Рева вніс свої корективи, вказавши, що вище 17,4% на даний момент пенсії не підвищать. Так як це максимальний відсоток надбавки, який може запропонувати держава.

15 лютого в Мінфіні предствали звіт про доходи пенсійних українців. Станом на січень 2019 року в середньому пенсія становить 2,6 тисяч гривень.

У той же час, найбільш високі пенсії були зафіксовані у колишніх суддів - близько 28,7 тисяч гривень, а найнижчі у осіб з недостатнім трудовим стажем, близько 1,5 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав про перерахування пенсій.

Також "Знай.ua" повідомляв про подорожчання газу, Гройсман розповів про подальші дії українців.

Раніше "Знай.ua" сповіщав про те, як українці можуть отримати субсидію.