Люди часто говорять, що старість - не радість, і багато хворіб вже почали безпосередньо асоціюватися з пенсійним віком. Але чи так страшно бути літнім, як здається на перший погляд? Багато з поширених теорій про здоров'я літніх людей насправді міфи. Передає Clutch.

Міф перший: у старих людей завжди підвищений тиск

Підвищений тиск - це не супутник старості. У будь-якому віці показники вище 130/80 — це серйозний привід терміново звернутися до лікаря. Як повідомляють лікарі, високий тиск може говорити про атеросклероз та інші серйозні захворювання, тому не варто списувати явище на вік.

Міф другий: мозкова активність знижується

Ця думка помилкова і сильно дискримінує пенсіонерів в очах суспільства, виставляючи їх мало не розумововідсталими. Історія знає багато прикладів, коли люди робили великі відкриття в старості. Якщо людина протягом всього свого життя тренувала мозок і займалася інтелектуальною діяльністю, в старості в нього не виникне проблем у цій сфері.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Міф третій: 10 тисяч кроків

Дуже часто можна чути твердження, що людям на пенсії варто проходити в день не менше 10 тисяч кроків для нормальної роботи всього організму і підтримки м'язів в тонусі. Насправді не варто себе змушувати: літнім людям досить робити 5-8 тисяч кроків. Велике навантаження може спровокувати проблеми.

Міф четвертий: не можна займатися спортом

Людям похилого віку не рекомендується активно займатися спортом, але помірні тренування підуть їм на користь.

Міф п'ятий: знижується імунітет

З віком імунітет слабшає, але до похилого віку люди встигають перехворіти безліччю вірусів, тому їх стійкість до захворювань залишається порівняно високою.

Нагадаємо, Комаровський розповів, що робити, якщо у дитини алергія на тварин.

Раніше Знай.uа повідомляв, які ягоди допомагають від артриту.

Також Знай.uа писав, цей вітамін позбавить від депресій і головних болів назавжди.